Blåbärspajglass

Blåbärspaj med glass är ju gott men något som är ännu godare är blåbärspajglass. En krämig vanilj- och blåbärsglass med pajsmul som är perfekt för varma sommardagar. En krämig och god vaniljglass med blåbärsswirl och pajsmul.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
paj blåbär glass

Blåbärspajglass

Portioner: 4

Ingredienser

Blåbärskompott:
125 g frysta blåbär
0,25 dl strösocker
1 krm agar agar pulver
0,25 dl vatten

Vaniljglass:
3 äggulor
0,5 dl strösocker
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl mjölk
0,5 msk flytande glykos
1 tsk vaniljpasta

Pajsmul:
50 g kylskåpskallt smör
0,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,25 dl havregryn
0,5 tsk salt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Blåbärskompott:
125 g frysta blåbär
0,25 dl strösocker
1 krm agar agar pulver
0,25 dl vatten

Vaniljglass:
3 äggulor
0,5 dl strösocker
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl mjölk
0,5 msk flytande glykos
1 tsk vaniljpasta

Pajsmul:
50 g kylskåpskallt smör
0,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,25 dl havregryn
0,5 tsk salt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blåbärskompott: Börja med att göra blåbärskompott. Den består av blåbär, strösocker, agar agar pulver och vatten. Låt det här koka tills sockerkristallerna smält. Häll över kompotten i en skål och låt svalna och tjockna. Under tiden kan du göra glassen.
  2. Vaniljglass: Vispa äggulor och strösocker ritkigt pösigt.
    I en kastrull värmer du upp mjölk, vispgrädde och glykos till 85 grader. Häll sen ner det i äggulevispet tillsammans med vaniljpasta eller vaniljsocker lite i taget samtidigt som du låter maskinen fortsätter vispa hela tiden.
  3. Häll sen över glassmeten i glassmaskintillbehöret till din Ankarsrum och låt glassmaskinen köra i ungefär 30 minuter.
  4. Pajsmul: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  5. Nyp ihop smör, strösocker, vetemjöl, havregryn och salt. Smula ut det på en plåt och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 5 minuter. Låt sen smulet svalna helt och hållet innan du använder den på din glass.
  6. När glassen blivit tjock och krämig tar du lite av den och blandar med blåbärskompott och sen vänder ner det i glassen. Toppa med pajsmul och låt glassen stå i frysen i minst 6h innan du serverar. Sen är det bara att hugga in. hoppas att det ska smaka.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blåbärskompott: Börja med att göra blåbärskompott. Den består av blåbär, strösocker, agar agar pulver och vatten. Låt det här koka tills sockerkristallerna smält. Häll över kompotten i en skål och låt svalna och tjockna. Under tiden kan du göra glassen.
  2. Vaniljglass: Vispa äggulor och strösocker ritkigt pösigt.
    I en kastrull värmer du upp mjölk, vispgrädde och glykos till 85 grader. Häll sen ner det i äggulevispet tillsammans med vaniljpasta eller vaniljsocker lite i taget samtidigt som du låter maskinen fortsätter vispa hela tiden.
  3. Häll sen över glassmeten i glassmaskintillbehöret till din Ankarsrum och låt glassmaskinen köra i ungefär 30 minuter.
  4. Pajsmul: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  5. Nyp ihop smör, strösocker, vetemjöl, havregryn och salt. Smula ut det på en plåt och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 5 minuter. Låt sen smulet svalna helt och hållet innan du använder den på din glass.
  6. När glassen blivit tjock och krämig tar du lite av den och blandar med blåbärskompott och sen vänder ner det i glassen. Toppa med pajsmul och låt glassen stå i frysen i minst 6h innan du serverar. Sen är det bara att hugga in. hoppas att det ska smaka.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?