Så här gör du:
- Blåbärskompott: Börja med att göra blåbärskompott. Den består av blåbär, strösocker, agar agar pulver och vatten. Låt det här koka tills sockerkristallerna smält. Häll över kompotten i en skål och låt svalna och tjockna. Under tiden kan du göra glassen.
- Vaniljglass: Vispa äggulor och strösocker ritkigt pösigt.
I en kastrull värmer du upp mjölk, vispgrädde och glykos till 85 grader. Häll sen ner det i äggulevispet tillsammans med vaniljpasta eller vaniljsocker lite i taget samtidigt som du låter maskinen fortsätter vispa hela tiden.
- Häll sen över glassmeten i glassmaskintillbehöret till din Ankarsrum och låt glassmaskinen köra i ungefär 30 minuter.
- Pajsmul: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
- Nyp ihop smör, strösocker, vetemjöl, havregryn och salt. Smula ut det på en plåt och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 5 minuter. Låt sen smulet svalna helt och hållet innan du använder den på din glass.
- När glassen blivit tjock och krämig tar du lite av den och blandar med blåbärskompott och sen vänder ner det i glassen. Toppa med pajsmul och låt glassen stå i frysen i minst 6h innan du serverar. Sen är det bara att hugga in. hoppas att det ska smaka.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.