Har du övermogna bananer hemma som du vill göra något gott av? Då tycker jag att du ska baka min banankladdkaka! En kladdig härlighet utan kakao med banan och bitar av choklad. Och eftersom att jag älskar att lyxa till det så är den också toppad med mjölkchokladganache och vispad grädde. En riktig drömkladdkaka helt enkelt.
Och bananerna behöver såklart inte vara övermogna för att du ska kunna baka med dem. Precis mogna bananer funkar minst lika bra. Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar.
Vill du hålla kladdkakan basic så funkar det utmärkt att skippa ganachen och alla krusiduller. Kladdkakan är minst lika god att servera som den är med lättvispad grädde.
Denna är galet god! Ska bjuda min vän på denna imorgon:)
Ser otrolig smaskig ut. Får göra denna snart.😊
Hejhej, förlåt för sent svar. Tack snälla du! Det tycker jag absolut! 🥰
Kan man frysa in kakan? 🙂
Funkar utmärkt 🙂
Såååå himla god
Sååå himla god. Hade dock inte så mycket choklad så slängde in lite nutella också. Sen tog jag ut den efter 20 min, den var kanske lite för kladdig men oj vad god!!! Repris på denna!!
Mums vad gott med nutella i 😀
Tack snälla du för att du ofta skriver i receptet att man kan byta ut vetemjölet så att man kan baka glutenfritt🥰🥰🥰.Guld värt!!
Hejhej, förlåt för sent svar! Åh tack själv fina du! ❤️
Kan man använda sig av mjölkchoklad istället för mörk? 🙂
Ja 😀
Kan jeg lage bare bunnen i dag og fryse ned,og ta den opp til neste lørdag og tilføre sjokoladeganachen?
Funkar utmärkt!
Jättegod
😍