Baklavaglass

Första gången jag kom i kontakt med kombinationen baklava och glass var i Istanbul där jag åt en bit baklava där man lagt den turkiska sega glassen, dondurma, i mitten. Det är en genialisk smakkombination där glassen byter av det söta i baklavan på ett riktigt trevligt sätt. Här är min egen tolkning på detta med en len vaniljglass med krispig filodeg och pistagenötter i och som inte kräver att man gör baklava i sin helhet först.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
glass med baklava

Baklavaglass

Portioner: 6

Ingredienser

neutral olja att fritera i

5 filodegsark

100 g pistagenötter

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

1 msk vaniljsocker

2 tsk apelsinblomvatten (kan uteslutas)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

neutral olja att fritera i

5 filodegsark

100 g pistagenötter

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

1 msk vaniljsocker

2 tsk apelsinblomvatten (kan uteslutas)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Värm upp oljan till 170 grader och fritera ett filodegsark i taget tills de fått en fin gyllenbrun färg. Lyft det försiktigt upp ur oljan och låt rinna av på hushållspapper. Upprepa för alla ark och låt dom svalna.
  2. Grovhacka pistagenötterna.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar med hjälp av en elvisp. Tillsätt sen sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker och eventuellt apelsinblomvatten. Vispa ihop till en jämn smet
  4. Varva sen en form som rymmer minst 1,5 liter med glass, smulade filodegsark och pistagenötter. Avsluta med att garnera med mer smulade ark och pistage.
  5. Plast in glassen och låt den stå i frysen i minst 6h, helst över natten innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Värm upp oljan till 170 grader och fritera ett filodegsark i taget tills de fått en fin gyllenbrun färg. Lyft det försiktigt upp ur oljan och låt rinna av på hushållspapper. Upprepa för alla ark och låt dom svalna.
  2. Grovhacka pistagenötterna.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar med hjälp av en elvisp. Tillsätt sen sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker och eventuellt apelsinblomvatten. Vispa ihop till en jämn smet
  4. Varva sen en form som rymmer minst 1,5 liter med glass, smulade filodegsark och pistagenötter. Avsluta med att garnera med mer smulade ark och pistage.
  5. Plast in glassen och låt den stå i frysen i minst 6h, helst över natten innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.8 4 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?