Ayas poké bowl

Fotograf: Evelina Sigetty

När underbara Aya Samarit gästar ”Iftar med..” blir det både mycket skratt & mycket djup – och god mat! Här är receptet på den fräscha poké bowlen vi lagade ihop 😍 Se tredje avsnittet här 🫶🏼

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Ayas poké bowl

Portioner: 4

Ingredienser

Lax:
360 g Sashimilax
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
2 tsk färsk ingefära
1 msk flytande honung
1 st lime
2 tsk sesamfrön
en halv färsk chilipeppar

Limepicklad rödkål:
250 g färsk rödkål
1 msk vatten
1 msk flytande honung
1 st lime
2 krm salt

Tillbehör:
4 dl jasminris
200 g mango
2 st avokado
50 g salladslök
200 g edamamebönor
10 g alger
50 g cashewnötter
0,25 dl färsk koriander
0,5 tsk flingsalt
2 krm chiliflakes

Tips!

  • Poké bowls kan toppas med precis vad du vill, välj dina favoriter!

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Lax:
360 g Sashimilax
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
2 tsk färsk ingefära
1 msk flytande honung
1 st lime
2 tsk sesamfrön
en halv färsk chilipeppar

Limepicklad rödkål:
250 g färsk rödkål
1 msk vatten
1 msk flytande honung
1 st lime
2 krm salt

Tillbehör:
4 dl jasminris
200 g mango
2 st avokado
50 g salladslök
200 g edamamebönor
10 g alger
50 g cashewnötter
0,25 dl färsk koriander
0,5 tsk flingsalt
2 krm chiliflakes

TIPS!

  • Poké bowls kan toppas med precis vad du vill, välj dina favoriter!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att koka riset enligt förpackningen och ställ åt sidan.
  2. Laxen: Tärna laxen och ställ i en skål.
  3. Blanda ihop marinaden till laxen genom att riva ingefära, finhacka chilipepparn och saften från limen.
  4. Häll ner marinaden i laxen och blanda, låt marinera i 10 minuter.
  5. Limepicklad rödkål: Strimla rödkålen och blanda med vatten, honung, limejuice och salt. Låt marinera i 10 minuter.
  6. Förbered alla tillbehör genom att hacka och strimla i bitar.
  7. Vid servering, ta fram fyra djupa skålar och lägg upp ris i botten.
  8. Lägg upp laxen i mitten och dekorera sedan med övriga toppings runtom.
  9. Toppa sedan dina poké bowls med flingsalt, alger, chiliflakes och koriander.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Börja med att koka riset enligt förpackningen och ställ åt sidan.
  2. Laxen: Tärna laxen och ställ i en skål.
  3. Blanda ihop marinaden till laxen genom att riva ingefära, finhacka chilipepparn och saften från limen.
  4. Häll ner marinaden i laxen och blanda, låt marinera i 10 minuter.
  5. Limepicklad rödkål: Strimla rödkålen och blanda med vatten, honung, limejuice och salt. Låt marinera i 10 minuter.
  6. Förbered alla tillbehör genom att hacka och strimla i bitar.
  7. Vid servering, ta fram fyra djupa skålar och lägg upp ris i botten.
  8. Lägg upp laxen i mitten och dekorera sedan med övriga toppings runtom.
  9. Toppa sedan dina poké bowls med flingsalt, alger, chiliflakes och koriander.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

Tips!

  • Poké bowls kan toppas med precis vad du vill, välj dina favoriter!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?