Arancini – friterade risottobollar

Fotograf: Ulrika Pousette

Arancini är friterade risottobollar. Dessa är fyllda med mozzarella.

Som förrätt i mitt avsnitt av Halv åtta hos en youtuber serverade jag arancini – friterade risottobollar med mozzarellafyllning och en het tomatsalsa på sidan. Ett recept inspirerat av Isabella Morrone.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Arancini – friterade risottobollar

Portioner: 4

Ingredienser

125 g mozzarella
0,5 dl vetemjöl
2 dl pankoströbröd
2 ägg
rapsolja, till fritering

Het marinarasås:
4 kvsittomater
1 skalad schalottenlök
2 skalade klyftor vitlök
2 krm chiliflakes
0,5 dl olivolja
0,5 kruka färsk basilika, hackad
salt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

125 g mozzarella
0,5 dl vetemjöl
2 dl pankoströbröd
2 ägg
rapsolja, till fritering

Het marinarasås:
4 kvsittomater
1 skalad schalottenlök
2 skalade klyftor vitlök
2 krm chiliflakes
0,5 dl olivolja
0,5 kruka färsk basilika, hackad
salt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Friterade risottobollar: Häll av och skär mozzarellan i små tärningar, ca 1 cm stora.
  2. Forma bollar av risottoriset och tryck in en mozzarellatärning i mitten på varje boll. Förslut och rulla bollen jämn.
  3. Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i djupa tallrikar var för sig.
  4. Vänd först runt en boll i mjöl, därefter i ägg och slutligen i panko. Upprepa med alla bollar. Lägg dem på ett tallrik/fat med lite mellanrum så att bollarna inte fastnar i varandra.
  5. Hetta upp oljan (175-180 grader) i en stor kastrull, ha ett lock nära till hands för säkerhets skull.
  6. Fritera några bollar i taget i oljan tills de fått en gyllen färg, 1-2 minuter på varje sida. Lyft upp med bollarna med hjälp av en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Het marinarasås: Mixa ihop alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Servera och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Friterade risottobollar: Häll av och skär mozzarellan i små tärningar, ca 1 cm stora.
  2. Forma bollar av risottoriset och tryck in en mozzarellatärning i mitten på varje boll. Förslut och rulla bollen jämn.
  3. Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i djupa tallrikar var för sig.
  4. Vänd först runt en boll i mjöl, därefter i ägg och slutligen i panko. Upprepa med alla bollar. Lägg dem på ett tallrik/fat med lite mellanrum så att bollarna inte fastnar i varandra.
  5. Hetta upp oljan (175-180 grader) i en stor kastrull, ha ett lock nära till hands för säkerhets skull.
  6. Fritera några bollar i taget i oljan tills de fått en gyllen färg, 1-2 minuter på varje sida. Lyft upp med bollarna med hjälp av en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Het marinarasås: Mixa ihop alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Servera och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?