Arancini – friterade risottobollar

5 röster
friterade risottobollar
Arancini är friterade risottobollar. Dessa är fyllda med mozzarella.

Som förrätt i mitt avsnitt av Halv åtta hos en youtuber serverade jag arancini – friterade risottobollar med mozzarellafyllning och en het tomatsalsa på sidan. Ett recept inspirerat av Isabella Morrone.

Receptet ger 4 portioner arancini – friterade risottobollar.

Ingredienser:

4 portioner avsvalnad risotto (jag följde receptet på baksidan av förpackningen av Zetas arborioris)

125 g mozzarella

0,5 dl vetemjöl

2 dl pankoströbröd

2 ägg

rapsolja, till fritering

Het marinarasås:

4 kivsttomater

1 skalad schalottenlök

2 skalade klyftor vitlök

2 krm chiliflakes

0,5 dl olivolja

0,5 kruka färsk basilika, hackad

salt

Gör såhär:

  1. Friterade risottobollar: Häll av och skär mozzarellan i små tärningar, ca 1 cm stora.
  2. Forma bollar av risottoriset och tryck in en mozzarellatärning i mitten på varje boll. Förslut och rulla bollen jämn.
  3. Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i djupa tallrikar var för sig.
  4. Vänd först runt en boll i mjöl, därefter i ägg och slutligen i panko. Upprepa med alla bollar. Lägg dem på ett tallrik/fat med lite mellanrum så att bollarna inte fastnar i varandra.
  5. Hetta upp oljan (175-180 grader) i en stor kastrull, ha ett lock nära till hands för säkerhets skull.
  6. Fritera några bollar i taget i oljan tills de fått en gyllen färg, 1-2 minuter på varje sida. Lyft upp med bollarna med hjälp av en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Het marinarasås: Mixa ihop alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Servera och njut!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x