Arancini är friterade risottobollar. Dessa är fyllda med mozzarella.
Som förrätt i mitt avsnitt av Halv åtta hos en youtuber serverade jag arancini – friterade risottobollar med mozzarellafyllning och en het tomatsalsa på sidan. Ett recept inspirerat av Isabella Morrone.
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Friterade risottobollar: Häll av och skär mozzarellan i små tärningar, ca 1 cm stora.
Forma bollar av risottoriset och tryck in en mozzarellatärning i mitten på varje boll. Förslut och rulla bollen jämn.
Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i djupa tallrikar var för sig.
Vänd först runt en boll i mjöl, därefter i ägg och slutligen i panko. Upprepa med alla bollar. Lägg dem på ett tallrik/fat med lite mellanrum så att bollarna inte fastnar i varandra.
Hetta upp oljan (175-180 grader) i en stor kastrull, ha ett lock nära till hands för säkerhets skull.
Fritera några bollar i taget i oljan tills de fått en gyllen färg, 1-2 minuter på varje sida. Lyft upp med bollarna med hjälp av en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Het marinarasås: Mixa ihop alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Servera och njut!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Friterade risottobollar: Häll av och skär mozzarellan i små tärningar, ca 1 cm stora.
Forma bollar av risottoriset och tryck in en mozzarellatärning i mitten på varje boll. Förslut och rulla bollen jämn.
Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i djupa tallrikar var för sig.
Vänd först runt en boll i mjöl, därefter i ägg och slutligen i panko. Upprepa med alla bollar. Lägg dem på ett tallrik/fat med lite mellanrum så att bollarna inte fastnar i varandra.
Hetta upp oljan (175-180 grader) i en stor kastrull, ha ett lock nära till hands för säkerhets skull.
Fritera några bollar i taget i oljan tills de fått en gyllen färg, 1-2 minuter på varje sida. Lyft upp med bollarna med hjälp av en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Het marinarasås: Mixa ihop alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Servera och njut!
Friterade risottobollar: Häll av och skär mozzarellan i små tärningar, ca 1 cm stora.
Forma bollar av risottoriset och tryck in en mozzarellatärning i mitten på varje boll. Förslut och rulla bollen jämn.
Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i djupa tallrikar var för sig.
Vänd först runt en boll i mjöl, därefter i ägg och slutligen i panko. Upprepa med alla bollar. Lägg dem på ett tallrik/fat med lite mellanrum så att bollarna inte fastnar i varandra.
Hetta upp oljan (175-180 grader) i en stor kastrull, ha ett lock nära till hands för säkerhets skull.
Fritera några bollar i taget i oljan tills de fått en gyllen färg, 1-2 minuter på varje sida. Lyft upp med bollarna med hjälp av en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Het marinarasås: Mixa ihop alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Servera och njut!
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.