1. Rör samman allt till vaniljkrämen i en kastrull.
2. Låt sjuda på svag värme under konstant omrörning tills krämen börjat tjockna.
3. Ta bort kastrullen från värmen och vänd över krämen i en skål.
4. Låt krämen svalna helt och hållet i rumstemperatur.
5. Skala, kärna ur och tärna äpplena i mindre bitar (ca 1×1 cm).
6. Ha ner alla äppeltärningar i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna till äppelkompotten. Låt koka upp under omrörning tills sockerkristallerna smält, sänk sedan värmen till låg och låt puttra till tjockare konsistens.
7. Ta bort kastrullen från värmen och låt äppelkompotten svalna medan du nyper ihop och bakar av smulet i ugnen.
8. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
9. Nyp ihop alla ingredienserna till smulet bara precis tills det går ihop till en deg. Smula degen över plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills smulet fått en fin gyllenbrun färg.
10. Låt smulet svalna något innan du monterar ihop äppelpajen i glas.
Det finns ingen video för detta inlägg.