Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Vispa smör och strösocker till en fluffig smet.
- Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
- Skala och kärna ur äpplena. Riv ner dem grovt i smeten och vänd försiktigt samman till en jämn smet.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
- Till sist har du i vaniljkesellan och vänder samman till en jämn smet försiktigt med en slickepott.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 20 minuter. Under tiden kan du göra mandeltoscan.
- Mandeltosca: Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt strösocker, vetemjöl och mjölk. Rör om till en jämn smet under fortsatt uppvärmning.
- Låt sjuda under omrörning tills smeten börjar tjockna lite.
- Ta bort kastrullen från värmen och blanda sedan ner mandeln.
- Ta ut kladdkakan från ugnen och bre ut toscaglasyren på den.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills toscaglasyren fått en fin gyllenbrun färg.
- Servera kladdkakan direkt med vaniljglass eller förvara den i kylskåpet.
Denna äppelkladdkaka var underbart god!!! Kommer att bakas fler gånger!!
Åh tack snälla, vad glad jag blir att du gillade den!
Denna äppelkladdkaka var underbart god, kommer att bakas fler gånger!!!
Men ska kladdkakan gräddas totalt 20 minuter eller ska den gräddas 20 minuter plus 10-15 när den fått toscan på sig?
Hejhej, 20 + 10-15 min efter toscan på sig, stämmer!