Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Vispa smör och strösocker till en fluffig smet.
- Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
- Skala och kärna ur äpplena. Riv ner dem grovt i smeten och vänd försiktigt samman till en jämn smet.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
- Till sist har du i vaniljkesellan och vänder samman till en jämn smet försiktigt med en slickepott.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 20 minuter. Under tiden kan du göra mandeltoscan.
- Mandeltosca: Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt strösocker, vetemjöl och mjölk. Rör om till en jämn smet under fortsatt uppvärmning.
- Låt sjuda under omrörning tills smeten börjar tjockna lite.
- Ta bort kastrullen från värmen och blanda sedan ner mandeln.
- Ta ut kladdkakan från ugnen och bre ut toscaglasyren på den.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills toscaglasyren fått en fin gyllenbrun färg.
- Servera kladdkakan direkt med vaniljglass eller förvara den i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Denna äppelkladdkaka var underbart god!!! Kommer att bakas fler gånger!!
Åh tack snälla, vad glad jag blir att du gillade den! 🥰
Denna äppelkladdkaka var underbart god, kommer att bakas fler gånger!!!
Men ska kladdkakan gräddas totalt 20 minuter eller ska den gräddas 20 minuter plus 10-15 när den fått toscan på sig?
Hejhej, 20 + 10-15 min efter toscan på sig, stämmer!