Nu börjar äppelsäsongen sakta men säkert krypa sig fram och då måste man ju bara passa på att baka med äpplen. Personligen älskar jag att göra äppelsylt och förutom att det smakar MAGISKT som det är när man har i både vanilj och kardemumma så gör det sig fantastiskt gott i bakverk som t. ex syltgrottor.
Äppelgrottor helt enkelt, en riktigt god småkaka som består av en mjukspröd mördegskaka fylld med äppelsylt.
Receptet ger ca 16 medelstora äppelgrottor. Receptet på äppelsylten ger mer äppelsylt än vad du kommer att behöva för att fylla kakorna.
Gott!
Hej Camilla! Går det att använda äppelmos istället för att fylla kakorna?
Hejhej! Det funkar 🙂
Hej! Mina blev jättegoda men de flöt ut jättemycket. Jag gjorde 16 st som det stod. Vad kan ha gått fel?
P.s. älskar din blogg och alla dina recept, du är bäst!
Hej,
jag har bakar mycket i mitt liv men dina äppelgrottor var en utmaning för mina kakor flöt ut så mycket att dem ser ut som vändstekta ägg. Jag följde ditt recept till punkt och pricka. Ser din kakor verkligen ut som på bilden när du bakar dessa??
Eva
Hej Eva! Ja, kakorna ska hålla formen och ha en fin liten grop med fyllning, precis som på bilden. Om de flöt ut kan det bero på att smöret var för mjukt eller att degen blev för varm när du formade kakorna. Ett tips är att kyla degen en stund innan gräddning och använda rumstempererat smör, inte smält. Då brukar de hålla formen bättre! Lycka till och hör av dig om du har fler frågor ☺️