Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna till sylten.
- Koka upp sylten och dra några varv med stavmixer för att få den helt slät. Sylten behöver koka i 3-5 minuter under omrörning.
- Sila sylten genom en finmaskig sil och häll upp sylten i en ren glasburk. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet.
- Under tiden kan du göra degen. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
- Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
- Dela degen i 16 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar. Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
- Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med sylt och grädda äppelgrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt äppelgrottorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Gott!
Hej Camilla! Går det att använda äppelmos istället för att fylla kakorna?
Hejhej! Det funkar 🙂
Hej! Mina blev jättegoda men de flöt ut jättemycket. Jag gjorde 16 st som det stod. Vad kan ha gått fel?
P.s. älskar din blogg och alla dina recept, du är bäst!