Fluffiga amerikanska pannkakor

Fluffiga amerikanska pannkakor som bara smälter i munnen.

Imorgon är det brunchens dag! Även fast jag älskar att variera mina bruncher så finns det alltid pannkakor av något slag på mina bruncher. Ni är många som frågat om recept på just fluffiga amerikanska pannkakor. Jag älskar när amerikanska pannkakor är lite tjockare, fluffiga, mjuka men inte tunga. Med hjälp utav min doseringstratt, får du perfekta och jämnstora pannkakor varje gång, och bäst av allt – helt utan kladd! 😍 Du hittar doseringstratten i min webbshop, genom att klicka här.

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Fluffiga amerikanska pannkakor

Portioner: 15

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver (fluffigast blir dem med bikarbonat)
2 msk strösocker
1 nypa salt
2,5 dl mjölk (filmjölk för extra fluffiga pannkakor)
25 g smör
1 ägg
smör till stekning
smör, sirap, färska bär och florsocker till servering

Tips!

  • Gör glutenfria amerikanska pannkakor genom att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och ha ett extra ägg i smeten.

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver (fluffigast blir dem med bikarbonat)
2 msk strösocker
1 nypa salt
2,5 dl mjölk (filmjölk för extra fluffiga pannkakor)
25 g smör
1 ägg
smör till stekning
smör, sirap, färska bär och florsocker till servering

TIPS!

  • Gör glutenfria amerikanska pannkakor genom att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och ha ett extra ägg i smeten.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt hälften av mjölken, smält smör och ägg. Blanda samman till en tjock, klumpfri smet.
  3. Ha till sist i resten av mjölken och blanda till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i en doseringstratt för att få jämnstora pannkakor.
  5. Stek pannkakorna i smör på medelvärme på båda sidor tills de fått en fin, svagt gyllenbrun färg.
  6. Servera med era favorit-toppings!
Steg för steg

Video
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt hälften av mjölken, smält smör och ägg. Blanda samman till en tjock, klumpfri smet.
  3. Ha till sist i resten av mjölken och blanda till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i en doseringstratt för att få jämnstora pannkakor.
  5. Stek pannkakorna i smör på medelvärme på båda sidor tills de fått en fin, svagt gyllenbrun färg.
  6. Servera med era favorit-toppings!

Dela receptet

4.3 78 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
51 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hossiel
Hossiel
3 years ago

Det var ett jätte bra fungerande recept

Magdalena
3 years ago

Vilken sirap är det som du använder?

Cyrus
Cyrus
Svara till  camillahamid
1 year ago

Funkar de att använda den ljusa? Ja köpte den innan ja såg att de skulle vara mörk

Linda
Linda
3 years ago

Hur mycket smet ska man ha till en pannkaka? 😬

Sofia Östregård
3 years ago

Sååå goda!!

Freja
3 years ago

Jätte god och så fluffiga.
Trevlig frukost.
😀

Last edited 3 years ago by Freja
Lol
Lol
2 years ago

måste jag ha mjölk? Och varför?

Julia
Julia
Svara till  Lol
2 years ago

Gissa en gång, det gör så att de ens blir en smet

Samar
2 years ago

De har blivit jätte gott tack så mycket jag är jättenöjd med dina respet 🙏🙏❤

Estelle
Estelle
2 years ago

Går det att förbereda smeten kvällen innan och förvara i kylskåpet över natten? 😊

Mubina
Mubina
2 years ago

Hej Camilla! Har testat receptet, älskar den och hela familjen är jättenöjda😊 När jag vill göra amerikanska pannkakor så är det bara denna recept jag använder, tack för receptet🤗.

Unkown
2 years ago

Tack bror
Ska testa imon inshalah.

Maria
Maria
2 years ago

Hej! Kan man använda kokosmjölk istället för vanlig mjölk? Mjölken är slut, och ville verkligen baka pannkakor!
är ett huge fan! Dina recept är jättebra och goda!

Julia
Julia
2 years ago

Hej! Asså dessa pannkakor, de är så goda. Serverade dem på en brunch och oj vad uppskattat det blev! Gör dessa nästan varje helg och de blir lika goda varje gång. Mums säger jag!

Angel
Angel
2 years ago

Kan man förbereda smeten kvällen innan?

Shaheed k
Shaheed k
2 years ago

Vad kan man ha till pankakorna ?!??

Did
Did
2 years ago

Kan man ta olja istället för smör till smeten?

Wassim
Wassim
2 years ago

Den här katten blev jätteglad av dina pannkakor! 🍮🥞🧇

D61BB8E1-5691-41E1-BB37-61FE405AEEFD.png
Madeleine
Madeleine
2 years ago

Såå goda pannkakor! Vi åt med sirap och hallon på! Dottern tyckte det var det godaste hon nånsin ätit! 😊

Johannes
Johannes
1 year ago

Vilket j*vla super recept! Riktigt fina pannkakor. Hade ingen filmjölk så det fick bli lite yoghurt istället. Fick öka mängden vätska men blev skitbra.

Angela
Angela
1 year ago

Kan man ha naturell yoghurt istället för mjölk?

Cyrus
Cyrus
1 year ago

Går de att använda rågmjöl? i så fall, ändras receptet på nåt sätt?

Maja
Maja
1 year ago

Min smet var omöjlig att få jämn och klumpfri, kanske för att jag halverade receptet 🤔

Carolina Kamprath
Carolina Kamprath
1 year ago

Kan man laga det utan ägg? Isåfall vad ska jag åka istället?

En som undrar
En som undrar
1 year ago

Hur gör dust dem blir perfekt runda och inte bara smetiga?

Peanuts
Peanuts
1 year ago

Det blev bara 8st för mig, ja gjorde två åt gången i stekpannan dessutom så de är inte jätte stora.

Malin
Malin
1 year ago

Hej! Gör ett sista tappert försök att få till amerikanska pannkakor. Jag har testa massor av olika recept och tänkte att dina recept alltid är så bra, dem kan jag inte misslyckas med… Men FÅR DEM INTE fluffiga! Dem blir helt platta, som vanliga pannkakor…. vad gör jag för fel????? Snälla hjälp mig

Aya
Aya
1 year ago

Jätte bra recept, dem blev jätte goda. Men det blev inte så mycket smet, nästa gång gör jag receptet dubbelt. Tack så mycket!

John
John
1 year ago

Haj det var jätte gott recept jag undrar bara om det ändrar sig i smaken med filmjölk istället för mjölk?

Benjamin
Benjamin
6 months ago

Riktigt bra recept! Jag använde filmjölk och bikarbonat och de smakade precis som amerikanska pannkakor ska smaka. Åt dem med bär, sirap och grädde. Grymt!

Tips!

  • Gör glutenfria amerikanska pannkakor genom att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och ha ett extra ägg i smeten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?