Fluffiga amerikanska pannkakor

25 röster
amerikanska pannkakor
Fluffiga amerikanska pannkakor som bara smälter i munnen.

Imorgon är det brunchens dag! Även fast jag älskar att variera mina bruncher så finns det alltid pannkakor av något slag på mina bruncher. Ni är många som frågat om recept på just fluffiga amerikanska pannkakor. Jag älskar när amerikanska pannkakor är lite tjockare, fluffiga, mjuka men inte tunga.

Det här receptet ger 15 stycken amerikanska pannkakor.

Ingredienser:

3 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver (fluffigast blir dem med bikarbonat)

2 msk strösocker

1 nypa salt

2,5 dl mjölk

25 g smör

1 ägg

smör till stekning

smör, sirap och florsocker till servering

amerikanska_pannkakor.jpg
Steg för steg – bilder på hur man gör smeten till amerikanska pannkakor.

Gör såhär:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt hälften av mjölken, smält smör och ägg. Blanda samman till en tjock, klumpfri smet.
  3. Ha till sist i resten av mjölken och blanda till en jämn smet.
  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme på båda sidor tills de fått en fin, svagt gyllenbrun färg.

TIPS!

  • Gör glutenfria amerikanska pannkakor genom att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och ha ett extra ägg i smeten.
Prenumerera
Notis om
guest
5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hossiel
Hossiel
2 månader sedan

Det var ett jätte bra fungerande recept

Sofia Östregård
24 dagar sedan

Sååå goda!!

Freja
23 dagar sedan

Jätte god och så fluffiga.
Trevlig frukost.
😀

Last edited 23 dagar sedan by Freja
Lol
Lol
23 timmar sedan

måste jag ha mjölk? Och varför?

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x