Karlsbaderbullar med dulche de leche och pecannötter

En saftig bulle och ett glas mjölk gör att en massa underbara barndomsminnen återupplivas. Jag älskar den klassiska kanel- eller kardemummabullen men igår testade jag att göra karlsbaderbullar fyllda med dulche de leche. Det blev riktigt gott och pecannötter som garnering blev verkligen pricken över i:t.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Karlsbaderbullar med dulche de leche och pecannötter

Portioner: 12

Ingredienser

25 g jäst
1,25 dl mjölk
5,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
90 g rumsvarmt smör
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg

Fyllning och garnering:
1 burk à 450 g Pampas Deli dulche de leche baking
1 ägg till pensling
1 dl grovhackade pecannötter

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

25 g jäst
1,25 dl mjölk
5,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
90 g rumsvarmt smör
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg

Fyllning och garnering:
1 burk à 450 g Pampas Deli dulche de leche baking
1 ägg till pensling
1 dl grovhackade pecannötter

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till fingervarmt och häll det över jästen. Rör om tills jästen löst upp sig helt.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg i 10 minuter.
  4. Plasta in degen och låt den ligga i kylskåpet i minst 30 minuter.
  5. Kavla ut degen på ett mjölat bord till en rektangel på ca 35×40 cm.
  6. Skär ut 12 lika stora fyrkanter och lägg en klick dulche de leche baking i mitten på varje fyrkant. Vik över kanterna för att stänga inne fyllningen.
  7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 45 minuter under bakduk.
  8. Sätt ugnen på 220 grader.
  9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med grovhackade pecannötter.
  10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till fingervarmt och häll det över jästen. Rör om tills jästen löst upp sig helt.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg i 10 minuter.
  4. Plasta in degen och låt den ligga i kylskåpet i minst 30 minuter.
  5. Kavla ut degen på ett mjölat bord till en rektangel på ca 35×40 cm.
  6. Skär ut 12 lika stora fyrkanter och lägg en klick dulche de leche baking i mitten på varje fyrkant. Vik över kanterna för att stänga inne fyllningen.
  7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 45 minuter under bakduk.
  8. Sätt ugnen på 220 grader.
  9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med grovhackade pecannötter.
  10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
39 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

oh goodness så gott!!

Lisa
8 years ago

Åh så gott!! 😀

Gina
8 years ago

Ser ju farligt gott ut!! 😋

Anonymous
8 years ago

Ser såå gott ut..!!!

ISA
ISA
8 years ago

men åh, perfekta lilla bullen där <3

JUNITJEJ
8 years ago

Så gott det ser ut!

Livet i USA
8 years ago

Ser ljuvligt ut!

Anonymous
8 years ago

ser jättegott ut

Anonymous
8 years ago

Mums så goda de ser ut =)

Anonymous
8 years ago

gud vad gott det där såg ut!!

Jasmine
8 years ago

Dina bullar ser så väldigt goda ut! Tack för att du delar med dig av din kreativitet och inspirerar.
Kram

Anonymous
8 years ago

åh herregud vad gott!

Anonymous
8 years ago

Åh så gott!

Simon
8 years ago

ÅH, vilka bullar, jag ska provbaka dem!

Felicia
8 years ago

Åh herregud vad gott! 😀

Anonymous
8 years ago

Åh så gott!

Amanda
8 years ago

De ser helt underbara ut ju!

Viktoria
8 years ago

Ser verkligen jättegoda ut!

Sofie Westberg ♡
8 years ago

Men lägg av vad gott!

Sara
8 years ago

Mums, så himmelskt gott det lät och såg ut!! 😀

ISA
ISA
8 years ago

jösses. får nog baka snart tror jag 😉

Rutan
8 years ago

Kära nån, jag tror jag måste gå och baka bullar nu! 😋

Anonymous
8 years ago

Mums 😀

rebecca
8 years ago

fy tusan vad gott!

Anonymous
8 years ago

Mumma kardemumma! Vilka läckra bilder! 🙂

Amanda Forsman
8 years ago

Åh vad gott det ser ut!

Anonymous
8 years ago

OMG, det ser alldeles för underbart ut 😀

JUNITJEJ
8 years ago

Åh, så gott det ser ut!

Anonymous
8 years ago

WOOW!! Jag vet inte om jag ska stänga ner sidan snabbt eller bara fortsätta sitta här och dregla! Amazing.

Elin
8 years ago

Men åh, det där såg riktigt gott ut!

Kaffehörnan
8 years ago

Wow vad gott de ser ut, riktigt profsfoto

Amanda Jona [SPONTAN]
8 years ago

Mums!

nevin
8 years ago

Oh gud vilka goda bullar… Inte rättvist när man försöker sluta äta för mycket gott för att gå ner i vikt =P Men dessa måste jag baka….

ida
ida
8 years ago

WOW vilken fin och färgglad blogg!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?