Hare-cupcakes

I helgen pysslade jag och dottern ihop dessa urgulliga hare-cupcakes! Så enkla att göra och man behöver inte särskilt mycket material för att göra dem. Muffinsen består av en enkel vaniljmuffins, toppad med en fluffing marängsmörkräm som vi doppade i kokosflingor för lite “päls-feeling” och sen gjorde vi öronen i sugar paste. Så fiffigt! En videotutorial på hur man gör kommer upp imorgon. Så länge får ni receptet.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hare-cupcakes

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl mjölk
2 krm äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser (frosting):
2 stora äggvitor
100 g strösocker
100 g rumsvarmt, mjukt smör
0,5 dl kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl mjölk
2 krm äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser (frosting):
2 stora äggvitor
100 g strösocker
100 g rumsvarmt, mjukt smör
0,5 dl kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt..
  2. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Ha sedan i mjölk och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  4. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blandar till en jämn smet.
  5. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  6. Låt dem svalna helt innan du dekorerar dem som en hare.
  7. Frosting: Vispa äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål. Tillsätt strösockret och vispa försiktigt med handvisp över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
  8. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills botten av skålen svalnat helt.
  9. Tillsätt därefter smöret och fortsätt vispa tills du får en fluffig frosting.
  10. Dekorera dina cupcakes med frostingen med hjälp av en stor, rund tyll och doppa dem i kokosflingor så att ytan täcks helt. Sätt till sist dit hare-öron gjorda i sugar paste.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt..
  2. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Ha sedan i mjölk och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  4. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blandar till en jämn smet.
  5. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  6. Låt dem svalna helt innan du dekorerar dem som en hare.
  7. Frosting: Vispa äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål. Tillsätt strösockret och vispa försiktigt med handvisp över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
  8. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills botten av skålen svalnat helt.
  9. Tillsätt därefter smöret och fortsätt vispa tills du får en fluffig frosting.
  10. Dekorera dina cupcakes med frostingen med hjälp av en stor, rund tyll och doppa dem i kokosflingor så att ytan täcks helt. Sätt till sist dit hare-öron gjorda i sugar paste.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Ska det vara smält smör ?

Amanda Jona [SPONTAN]
7 years ago

Men åh, typ sötaste cupcakesen jag någonsin sett!

Carolin
7 years ago

ååh va läckert 😛

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?