- Arbeta snabbt ihop alla ingredienser förutom vattnet till en smulig deg.
- Tillsätt vattnet och arbeta ihop med händerna tills den inte är smulig längre.
- Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i minst 1h.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan grovt och blanda ihop med citronsaften tills du får en bredbar pasta.
- Dela degen i två och kavla ut till rektanglas (20×30 cm).
- Lägg en sträng av mandelmassan längs med kanten av långsidan av varje rektangel.
- Lägg chokladknapparna på mandelmassan, hela vägen längs med strängen-
- Rulla ihop rektanglarna, knip/vik ihop ändarna och lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Skär rullarna i 10 delar vardera medan de precis kommit ut ur ugnen och fortfarande är varma.
- Garnera med smält mörk choklad och låt svalna tills garneringen stelnat helt.
Förvaras bäst i lufttät burk.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Vad använder du för kamera? =)
Kommer ett inlägg om det inom kort 🙂
De där kakorna lät riktigt goda! Kanske att jag får till en sats i helgen 🙂