Igår införlivade jag äntligen en idé som jag velat testa länge: att smaksätta cupcakes med te! Och det blev riktigt bra, det smakade verkligen som det téet jag smaksatte med (i det här fallet russian grey) och de passar perfekt till en kopp te av samma tesort när man fikar med dem. Som pricken över i:t gjorde jag en fluffig och god honungsfrosting till. Det blev verkligen en kopp te i cupcake-format!
För att smaksätta min cupcake använde jag mitt neutrala grundrecept för vaniljcupcakes och kokade upp mjölken med innehållet från en tepåse. Du kan sila mjölken först om du vill för att inte få med själva teet i cupcaken men jag skippade det. Dels märker man inte av det när man äter och dels tyckte jag att det blev väldigt fint när man kunde se teet i smeten.
Så gott det ser ut!:D
Har du tips över hur man kan göra en egen chai latte hemma (lik den från espresso house:p)?
Tack 🙂 Kan skriva ett inlägg om det!