Igår hade jag en låång tenta som sträckte sig ända till klockan 19 på kvällen som gjorde att jag vart helt slut när jag kom hem! Hjärnan vart helt tömd på energi efter allt koncentrerande på frågor och jag kände att jag behövde unna mig något smaskigt för att klara av resten av kvällen. För inte tänker jag gå och lägga mig kl 19 en fredagskväll haha.
Tack och lov så hade jag samma förmiddag gjort en glass med daim som stod och ropade mitt namn i kylskåpet så det blev helt enkelt mitt fredagsfika. Det bästa med den här glassen är att den bara innehåller tre ynka ingredienser och du behöver ingen glassmaskin för att göra den. Gillar du inte daim så kan du såklart byta ut till något annat du gillar, grundreceptet är detsamma oavsett vilken smak du vill ha!
—
Ingredients:
2 cups whipping cream
1 can of condensed milk à 397 g
3 packets daim chocolate à 56 g
more daim for garnish
2 cups whipping cream
1 can of condensed milk à 397 g
3 packets daim chocolate à 56 g
more daim for garnish
Do this:
1. Roughly chop the daim, have a little extra for garnish.
2. Whip the cream to soft peaks.
3. Add the condensed milk and mix gently with a spatula until smooth.
4. Finally add the chopped daim and mix until evenly distributed in the batter.
5. Pour the ice cream batter into a form that holds about 4,5 cups. Garnish with more chopped daim and let the mold stand in the freezer for at least 6 hours before serving.
Det ser jättegott ut! 🙂
Tack 🙂
Vilken super fin blogg du har! så clean och vackra bilder. Är mer för matlagning, men det här såg sjukt gott ut! (a)
Vilket bra tips! Det måste jag testa.
Hej! Är det kondenserad eller sötad kondenserad mjölk det ska vara i receptet?
Hejhej, ursäkta sent svar. Kondenserad mjölk ☺️