Kokosbräck med mjölkchoklad

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kokosbräck med mjölkchoklad

Ingredienser

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl riven rostad kokos
150 g mjölkchoklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl riven rostad kokos
150 g mjölkchoklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Täck två plåtar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Sprid ut riven kokos på en av plåtarna och rosta i mitten av ugnen i 5 min.
  3. Blanda ihop vispgrädde, sirap och strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp till 145 grader på medelvärme.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 dl rostad kokos
  5. Bre ut kolasmeten över plåten med bakplåtspapper i ett tunt lager. Ställ in i kylskåpet för att svalna och stelna ordentligt, minst 1h.
  6. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke eller skål. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
  7. Ta bort skålen från värmen och låt chokladen svalna med fortfarande vara rinnig innan du häller den på kolan och brer ut i ett tunt lager.
  8. Garnera med resten av rostad kokos och låt sedan plåten med bräck stå i kylskåpet i minst 1/2h innan du bryter eller skär den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Täck två plåtar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Sprid ut riven kokos på en av plåtarna och rosta i mitten av ugnen i 5 min.
  3. Blanda ihop vispgrädde, sirap och strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp till 145 grader på medelvärme.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 dl rostad kokos
  5. Bre ut kolasmeten över plåten med bakplåtspapper i ett tunt lager. Ställ in i kylskåpet för att svalna och stelna ordentligt, minst 1h.
  6. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke eller skål. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
  7. Ta bort skålen från värmen och låt chokladen svalna med fortfarande vara rinnig innan du häller den på kolan och brer ut i ett tunt lager.
  8. Garnera med resten av rostad kokos och låt sedan plåten med bräck stå i kylskåpet i minst 1/2h innan du bryter eller skär den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?