Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader, över-, och undervärme.
- Vispa smör och strösocker riktigt krämigt i en bunke.
- Lägg i dem torra ingredienserna, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop till en jämn deg.
- Lägg 12 aluminium formar på en ugnsplåt.
- Rulla degen till bollar och lägg i varje boll i en aluminiumform och förgrädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader, över-, och undervärme i 10 minuter.
- Under tiden kan du göra fyllningen genom att skala äpplena och tärna dem i lika stora bitar.
- Blanda ihop äppelbitarna med strösocker, kanel och kardemumma och ställ åt sidan.
- När du har tagit ut plåten från ugnen, gör du en grop i varje kaka med hjälp av en tesked (se videon). Fyll kakorna med äppelfyllningen.
- Havresmulet du ska toppa kakorna med, gör du genom att blanda ihop smör, strösocker, havregryn, vetemjöl och salt.
- Toppa kakorna med smulet och fortsätt grädda dem i ytterligare 15 minuter.
- Under tiden kan du göra glasyren, genom att mixa ihop florsocker, vatten och citronsaft med en elvisp.
- Låt kakorna svalna innan du toppar med glasyr. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.