Hanna avslutade sin middag på ett helt magiskt sätt med en otroligt krämig citronglass som serverades i urgröpta citroner och ett lakritschips på sidan. Vilken kombo! Missa inte avsnitt två av Halv åtta hos en TikTokare, se den genom att klicka här 😍
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
5 st citroner
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad sötad mjölk
2 st lakrtiskolor, kick
Citronmeliss eller mynta för dekoration
Tips!
Just nu finns det inga tips för detta inlägg
Dela receptet
Så här gör du:
Steg för steg:
Video:
Så här gör du:
Börja med att vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt sedan den kondenserade mjölken samt saften och skalet från en citron och vispa lite till.
Häll upp glassmeten i en behållare som rymmer minst 1,5 liter, till exempel i en brödform.
Plasta in glassen och låt den stå i frysen i minst 6 timmar innan den ska serveras.
Innan servering, sätt ugnen på 200 grader över-, och undervärme. Dela lakritskolorna i mindre bitar och placera i en form med bakplåtspapper.
Grädda kolorna i ca 3-4 minuter tills dem har smält ut till runda flarn. Var försiktig, det går snabbt! Ställ plåten åt sidan och låt svalna.
Skär av ett lock på resterande fyra citroner och skär precis innanför skalet för att enkelt kunna gröpa ur dem, dessa ska användas till att servera glassen i. Citronköttet kan man frysa in för senare bruk.
Skär av en liten bit av andra änden av citronen för att få en plan yta så den kan stå upp på ett fat.
Skopa upp glassen och fyll citronerna, toppa med citronmeliss eller myntablad, sätt på locket och servera med ett lakritsflarn.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
5 st citroner
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad sötad mjölk
2 st lakrtiskolor, kick
Citronmeliss eller mynta för dekoration
TIPS!
Det finns inget tips för detta recept!
Dela receptet
Såhär gör du:
Börja med att vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt sedan den kondenserade mjölken samt saften och skalet från en citron och vispa lite till.
Häll upp glassmeten i en behållare som rymmer minst 1,5 liter, till exempel i en brödform.
Plasta in glassen och låt den stå i frysen i minst 6 timmar innan den ska serveras.
Innan servering, sätt ugnen på 200 grader över-, och undervärme. Dela lakritskolorna i mindre bitar och placera i en form med bakplåtspapper.
Grädda kolorna i ca 3-4 minuter tills dem har smält ut till runda flarn. Var försiktig, det går snabbt! Ställ plåten åt sidan och låt svalna.
Skär av ett lock på resterande fyra citroner och skär precis innanför skalet för att enkelt kunna gröpa ur dem, dessa ska användas till att servera glassen i. Citronköttet kan man frysa in för senare bruk.
Skär av en liten bit av andra änden av citronen för att få en plan yta så den kan stå upp på ett fat.
Skopa upp glassen och fyll citronerna, toppa med citronmeliss eller myntablad, sätt på locket och servera med ett lakritsflarn.
Börja med att vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt sedan den kondenserade mjölken samt saften och skalet från en citron och vispa lite till.
Häll upp glassmeten i en behållare som rymmer minst 1,5 liter, till exempel i en brödform.
Plasta in glassen och låt den stå i frysen i minst 6 timmar innan den ska serveras.
Innan servering, sätt ugnen på 200 grader över-, och undervärme. Dela lakritskolorna i mindre bitar och placera i en form med bakplåtspapper.
Grädda kolorna i ca 3-4 minuter tills dem har smält ut till runda flarn. Var försiktig, det går snabbt! Ställ plåten åt sidan och låt svalna.
Skär av ett lock på resterande fyra citroner och skär precis innanför skalet för att enkelt kunna gröpa ur dem, dessa ska användas till att servera glassen i. Citronköttet kan man frysa in för senare bruk.
Skär av en liten bit av andra änden av citronen för att få en plan yta så den kan stå upp på ett fat.
Skopa upp glassen och fyll citronerna, toppa med citronmeliss eller myntablad, sätt på locket och servera med ett lakritsflarn.
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.