Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.
- Botten: Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
- Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
- Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
- Låt formen stå i kylskåpet i minst 1 timme, medan du gör fyllningen.
- Cheesecake: Smält den vita chokladen i microvågsugn eller över ett vattenbad. Låt den sedan svalna helt, den ska vara tjock men fortfarande rinnig.
- Vispa ihop färskost och grädde till en tjock smet med hjälp av en elvisp.
- Ha sedan i den smälta chokladen och vispa ihop det till en krämig smet.
- Till sist har du ner citronzest och siktar ner florsocker och vänder ihop detta med en slickepott.
- Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 1 timme innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
- Garnera sedan med godisägg innan du serverar den. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen video för detta inlägg.