En härligt kladdig och chokladig kladdkaka toppad med len chokladkolaglasyr.
Nu ska jag vara heeeeelt ärlig. Det finns faktiskt en färdig kladdkaka som jag köpt många gånger. Det är ICAs bageribakta kladdkaka med chokladglasyr. Jag kollar mig över axeln både en och flera gånger innan jag köper den för att inte bli sedd för att det känns som att alla skulle döma mig om de såg the instagram-baker herself köpa färdig kladdkaka på ICA. Men till mitt försvar: 1. Den är jätte jätte god. 2. Jag fortsatte köpa den i rent research-syfte. När jag insåg att den var en favorit fanns det bara ett alternativ: att ta fram ett recept på exakt en sån kladdkaka. Och nu är dagen äntligen här!
Den ser underbar ut! Kan man frysa in den?
Härligt att höra att du också köper kakor ibland 😊
Funkar utmärkt att frysa in ❤️❤️❤️
Om man vill göra kakan glutenfri, hur mycket glutenfri mjölmix ska man ha istället för vetemjölet!
Maria
Hej! Jag undrar samma sak, vilken mängd för att göra den glutenfri?
Mvh Anna
Hej! Jag undrar om man kommer få “ok” resultat om man kortar ner kyltiden till 1 timme för kakan och 1 timme för glasyren? Vad är mest optimalt om man vill få bra resultat samma dag? :)))
Hejhej! Det funkar absolut, särskilt om kylen inte öppnas för mycket. Det är oftast det som gör att man behöver ha den inne ganska lång tid. Särskilt under de varmare delarna av året.
Fantastisk! Mycket god och hållbar.
Hej Camilla! Har inte instagram eller facebook, så jag skriver till dig här. Jag hörde avsnittet med dig i Ångestpodden idag. Jag har varit ätstörd, precis som du var det värst på gymnasiet. Jag har fortfarande hjärnspöken men tack vare vad du berättade i det avsnittet som jag lyssnade på idag försvann mina hjärnspöken för idag och jag kunde njuta av en god rostad äggmacka till frukost. Innan jag lyssnade på dig skulle jag ”straffas” genom att bara dricka kaffe kanske äta ett kokt ägg som mest. Tack för att du delar med dig om din historia, kommer lyssna på det här avsnittet nu så fort mina hjärnspöken kommer tillbaka. Jag är ”frisk” men ännu inte fri. Jag bakar dina recept som är läkande för mig. Tack Camilla.
hej jag gillar inte mörk choklad kan jag använda ljus eller vit istället?
Hejhej! Mjölkchoklad går bra men vit choklad funkar om man ökar på ordentligt med chokladen men min erfarenhet är att det kan bli liiiite för sötsliskigt. Kram!
Kan man lämna kladdkakan i kylen över natten och ändå få goda resultat
Kan jag byta ut grädde etc mot veganska alternativ för att få en vegansk kola?