Klara Hammarströms chokladcupcakes med rostad vit choklad & blåbär

Om Klara Hammarström själv får välja så ska ett bakverk helst innehålla smakerna mörk choklad, vit choklad och blåbär. Så när hon besökte min talkshow Tre Smaker så var det dem tre smakerna som stod i centrum och blev drömmigt saftiga chokladcupcakes med len chokladfrosting, toppade med rostad vit choklad och sötsyrliga blåbär.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
chokladcupcakes

Klara Hammarströms chokladcupcakes med rostad vit choklad & blåbär

Portioner: 12

Ingredienser

Chokladmuffins:
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl kallt snabbkaffe
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Rostad vit choklad:
100 g vit choklad

Frosting:
100 g mörk choklad
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao

Garnering:
250 g färska blåbär

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Chokladmuffins:
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl kallt snabbkaffe
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Rostad vit choklad:
100 g vit choklad

Frosting:
100 g mörk choklad
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao

Garnering:
250 g färska blåbär

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

  1. Chokladmuffins: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vaniljsocker, kaffe, mjölk och ägg till smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, grovhackad mörk choklad och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vispa till en slät smet för hand med hjälp av en ballongvisp.
  6. Grädda dina chokladmuffins i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Rostad vit choklad: Grovhacka den vita chokladen och sprid ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Rosta den vita chokladen i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna helt och hållet innan du garnerar dina cupcakes med den.
  9. Frosting: Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall.
  10. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och låt chokladen försiktigt smältas under omrörning.
  11. Vispa smör, florsocker och kakao riktigt krämigt med hjälp av en elvisp.
  12. Tillsätt sedan chokladen och vispa tills du fått en jämn och fin frosting
  13. Montering och dekoration: Spritsa de avsvalnade muffinsarna med frostingen som en korg. Fyll korgen med blåbär och smula över rostad vit choklad.
  14. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

  1. Chokladmuffins: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vaniljsocker, kaffe, mjölk och ägg till smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, grovhackad mörk choklad och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vispa till en slät smet för hand med hjälp av en ballongvisp.
  6. Grädda dina chokladmuffins i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Rostad vit choklad: Grovhacka den vita chokladen och sprid ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Rosta den vita chokladen i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna helt och hållet innan du garnerar dina cupcakes med den.
  9. Frosting: Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall.
  10. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och låt chokladen försiktigt smältas under omrörning.
  11. Vispa smör, florsocker och kakao riktigt krämigt med hjälp av en elvisp.
  12. Tillsätt sedan chokladen och vispa tills du fått en jämn och fin frosting
  13. Montering och dekoration: Spritsa de avsvalnade muffinsarna med frostingen som en korg. Fyll korgen med blåbär och smula över rostad vit choklad.
  14. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
Hanna
2 years ago

Hur mkt choklad ska det vara i muffinsen?
Är det både kakao & choklad i?🤗

Milla
Milla
1 year ago

I receptet på chokladmuffinsen står det ingenting om att man ska ha choklad i, men i beskrivningen står det att man ska ha grovhackad choklad i smeten. Hur mycket ska man ha i?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?