Så här gör du:
- Chokladmuffins: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vaniljsocker, kaffe, mjölk och ägg till smöret.
- Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, grovhackad mörk choklad och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
- Vispa till en slät smet för hand med hjälp av en ballongvisp.
- Grädda dina chokladmuffins i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Rostad vit choklad: Grovhacka den vita chokladen och sprid ut den på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta den vita chokladen i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna helt och hållet innan du garnerar dina cupcakes med den.
- Frosting: Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall.
- Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och låt chokladen försiktigt smältas under omrörning.
- Vispa smör, florsocker och kakao riktigt krämigt med hjälp av en elvisp.
- Tillsätt sedan chokladen och vispa tills du fått en jämn och fin frosting
- Montering och dekoration: Spritsa de avsvalnade muffinsarna med frostingen som en korg. Fyll korgen med blåbär och smula över rostad vit choklad.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hur mkt choklad ska det vara i muffinsen?
Är det både kakao & choklad i?🤗
I receptet på chokladmuffinsen står det ingenting om att man ska ha choklad i, men i beskrivningen står det att man ska ha grovhackad choklad i smeten. Hur mycket ska man ha i?