Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
- Skala bananerna och mosa till en puré med gaffel. Det går bra att mixa dem släta också men blir så jobbig disk då.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
- I en rymlig bunke har du sedan i mosade bananer, smält smör och resten av ingredienserna till kladdkakan förutom den mörka chokladen. Rör ihop för hand bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Grovhacka den mörka chokladen och rör försiktigt ner det i smeten tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
- Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter, eller tills kladdkakan är gräddad i kanterna och vobblig i mitten.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, helst över natten men minst 4h innan du dekorerar den.
- Grovhacka mjölkchokladen (om du inte använder chokladknappar) och lägg i en värmetålig skål. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp precis tills det börjar koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör försiktigt ihop till en jämn chokladsmet.
- När chokladganachen tjocknat är det bara att hälla den på den kalla kladdkakan och bre ut den i ett jämnt lager. Ställ tillbaka kladdkakan i kylskåpet för att ganachen ska stelna medan du vispar grädden till dekorationen.
- Vispa upp grädden och spritsa den på kladdkakan. Garnera med hyvlad choklad.
- Servera kladdkakan direkt eller förvara den i kylskåpet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Denna är galet god! Ska bjuda min vän på denna imorgon:)
Ser otrolig smaskig ut. Får göra denna snart.😊
Hejhej, förlåt för sent svar. Tack snälla du! Det tycker jag absolut! 🥰
Kan man frysa in kakan? 🙂
Funkar utmärkt 🙂
Såååå himla god
Sååå himla god. Hade dock inte så mycket choklad så slängde in lite nutella också. Sen tog jag ut den efter 20 min, den var kanske lite för kladdig men oj vad god!!! Repris på denna!!
Mums vad gott med nutella i 😀
Tack snälla du för att du ofta skriver i receptet att man kan byta ut vetemjölet så att man kan baka glutenfritt🥰🥰🥰.Guld värt!!
Hejhej, förlåt för sent svar! Åh tack själv fina du! ❤️
Kan man använda sig av mjölkchoklad istället för mörk? 🙂
Ja 😀
Kan jeg lage bare bunnen i dag og fryse ned,og ta den opp til neste lørdag og tilføre sjokoladeganachen?
Funkar utmärkt!
Jättegod
😍