Chokladbollsrutor med dumletryffel

Om du vill baka något riktigt gott och enkelt som smakar magiskt så tycker jag att ni ska baka mina chokladbollsrutor med dumletryffel. Den är som en liten bakelse med sin krämiga chokladbollskaka, len tryffel som smakar tryffel och syrliga bär på toppen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chokladbollsrutor med dumletryffel

Portioner: 9

Ingredienser

Ingredienser (chokladbollskaka):
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
1 dl espresso eller starkt bryggkaffe
1 nypa salt

Ingredienser (dumletryffel):
1/2 burk sötad kondenserad mjölk
100 g dumlekolor
75 g mörk choklad (minst 70%)
1 nypa salt

Tips!

  • Gör glutenfri genom att byta ut havregrynen mot glutenfria havregryn.

Dela receptet

Portioner: 9st

Ingredienser

Ingredienser (chokladbollskaka):
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
1 dl espresso eller starkt bryggkaffe
1 nypa salt

Ingredienser (dumletryffel):
1/2 burk sötad kondenserad mjölk
100 g dumlekolor
75 g mörk choklad (minst 70%)
1 nypa salt

TIPS!

  • Gör glutenfri genom att byta ut havregrynen mot glutenfria havregryn.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 25×25 cm.

  1. Täck din form med bakplåtspapper.
  2. Lägg alla ingredienserna till chokladbollskakan i en matberedare och mixa till en krämig smet. Har du ingen matberedare funkar det utmärkt att först mixa havregrynen med en stavmixer och sen knåda ihop med resten av ingredienserna.
  3. Fyll formen chokladbollssmeten och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör tryffeln.
  4. Lägg alla ingredienser till dumletryffeln i en kastrull. Rör om hela tiden medan du smälter ihop allt på medelvärme till en tjock och glansig smet.
  5. Bre ut tryffelsmeten på chokladbollskakan och låt stå i kyl i minst 30 min innan servering.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 25×25 cm.

  1. Täck din form med bakplåtspapper.
  2. Lägg alla ingredienserna till chokladbollskakan i en matberedare och mixa till en krämig smet. Har du ingen matberedare funkar det utmärkt att först mixa havregrynen med en stavmixer och sen knåda ihop med resten av ingredienserna.
  3. Fyll formen chokladbollssmeten och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör tryffeln.
  4. Lägg alla ingredienser till dumletryffeln i en kastrull. Rör om hela tiden medan du smälter ihop allt på medelvärme till en tjock och glansig smet.
  5. Bre ut tryffelsmeten på chokladbollskakan och låt stå i kyl i minst 30 min innan servering.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
Elin
2 years ago

Vart köper man dessa assietter?

Tips!

  • Gör glutenfri genom att byta ut havregrynen mot glutenfria havregryn.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?