Nästan dagligen är det någon som frågar mig om recept på red velvet cake. Sanningen är den att jag inte prioriterat att dela mitt recept på red velvet tårta för att jag helt enkelt trott att det inte varit av intresse. Så fel man kan ha! Nu är det på tiden att ni får receptet. En genomsaftig röd chokladtårta med fluffig cream cheese frosting både mellan bottnarna och på tårtan.
Red velvet är en amerikansk tårta och det betyder helt enkelt röd sammet. Och den här tårtan bär upp sitt namn riktigt bra. Bottnarna är verkligen sammetslena. Man får inte nog!
I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar red velvet cake. Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm och ger en tårta på 6-8 generösa bitar.
Hej fina Camilla! Hur stor är formen som du använder? Man kan köpa kärnmjölk i alla Polska mat affärer (alltså affärer med polsk mat). 😘
Hejhej! 23 cm i diameter 🙂
ej Camilla,
Tack för härliga receptet.
Det står i själva receptet att formen är 20 cm i diameter men här svarade du till en tidigare kommentar att den är 23cm.
Kan du snälla förtydliga den åt mig?!
Båda funkar 🙂 Jag använder samma recept för både 23 och 20 cm – form. I en mindre form får man högre botten och den behöver gräddas lite längre och i en större form blir den lite lägre och gräddas kortare.
Tusen tack 🙂 jag ska baka den imorgon:)
Någon som vet vad den heter på polska?.
Hej Camilla,
Tack för härliga receptet.
Det står i själva receptet att formen är 20 cm i diameter men här svarade du till en tidigare kommentar att den är 23cm.
Kan du snälla förtydliga den åt mig?!
Se mitt svar på din förra kommentar <3
Hej Camilla
jag undrar om man behöver en elvisp för om man inte har vad kan man göra glad för svar ❤️❤️ älskar dig 💎✨💜🌸
Hejhej! För att göra frostingen behöver du elvisp <3
Hej! Vilket fint recept! Kan jag frysa in tårtbotten? Vill baka den till min dotters födelsedag 🙂
Hejhej! Förlåt för sent svar, det går jättebra att frysa in tårtbotten! 😍
Måste det vara 3% mjölk? Funkar det inte med 1,5%?
Hej Camilla!
Jag blir så sugen på att testa att baka din underbara tårta! 😀
Receptet skulle passa perfekt då personen jag ska baka till inte gillar frostings med smör i men jag undrar om du har testat att spritsa din frosting, håller den formen?
Stelnar den något om den får stå i kylen eller håller den sig lika krämig?
Alltså, ÄLSKAR att baka men är så dålig på det. Men denna blev SÅ bra!! Tack så jättemycket för receptet och din jättetydliga beskrivning i text och video! Lärde mig massor! Sluta ALDRIG med det du gör. Du har en ny beundrare.
Tack!
Hejhej, förlåt för sent svar! Gud vad glad jag blir! Tack snälla fina du, och tack själv! 😍
Hej! Vilken Vinäger använder du? Hur länge tror du den håller i kylskåp? 2 dagar?
Hejhej! Äppelcidervinäger 🙂 Tårtan håller upp till 4 dagar i kylskåp 🙂
Hej! Jag undrar om tårtan går att frysa i bitar ifall den inte äts upp på 4 dagar 🙂
Hej Camilla. När jag hällde i mjölblandningen så skärde det sig. Jag skall nu sätta smeten i ugnen. Hoppas att det ändå går bra. 💖
Hejhej! Förlåt för sent svar, hoppas att tårtan smakade <3
Hej Camilla! Du är grym!!
Tårtan ser så god ut! Jag skulle vilja göra tårtan i dubbelsats, rekommenderar du då att helt enkelt dubbla satsen eller bör jag tänka på något för bästa resultat? 🙂
Hejhej! Tack fina du <3 Dubbla satsen går bra men då är det bättre att dela upp smeten i två formar och grädda en i taget/alternativt samtidigt om du har plats i ugnen 🙂
Om man ska ha i gelfärg i creme cheese frostingen, när ska man ha i färgen?
Hej Camilla! Jag undrar om det går och byta ut pastafärgen till karamellfärg?
Karamellfärg är tyvärr för vattnig och okoncentrerad för att ge en bra färg utan att sabba konsistensen 🙂
Hej Camilla jag älskar dina recept jag undrar om man kan spritsa frostingen?
Hej Camilla. Om man vill ra bottnarna i en långpanna, räcker det då att göra dubbel sats ? Mvh
Tack för receptet, vet inte hur länge sonen har önskat att jag ska baka en. Bakade botten igår och ska dekorera idag. Smeten och smulorna var magiskt goda
Hejhej! Förlåt för sent svar, åh tack själv! Hoppas att det smakade 🤩
Eftersom jag vill undvika konstgjord färg använde jag rödbeta och smeten blev jättefin, men ut ur ugnen kom en tråkig brun kaka. Vad kan jag ha gjort för fel? Använde en färsk rödbeta, stor som ett ägg ungefär.
Tack för en superfin och inspirerande blogg❤️
Man behöver köra på ganska mycket rödbeta för att det ska ge intensiv färg ❤️ Hur färgen beter sig beror också på rödbeta till rödbeta.
Hej
Kan man dela den på mitten en gång bara (istället för 3 delar) och sen bara fylla på med frostingen mellan? 🥰
Behöver göra en red velvet tårta till 12 pers. Måste man göra 2 eller kan man öka på receptet ?
Mvh
Susanne
Hejhej! Hade med fördel gjort två. Lycka till! 😊
Kan man använda karamelfärg?
Tack för hand
Hej va god den ser ut
Tror du denna går att göra glutenfri?
Hejhej! Kika gärna under rubriken “TIPS” längst ner i receptet, så hittar du tillvägagångssätt! 🥰
Måste det vara 3% mjölk? Funkar det inte med 1,5%?
Hej fina Camilla!!
när du tar ut tårtbotten från springformen väntar du tills kakan är helt kall eller tar du ut den när det är varm ifrån ugnen ?
Hej hej! Låt kakan svalna i minst 10 minuter innan du tar ur den ur formen, så kakan hinner stabiliseras. När man hanterar en varm tårtbotten är den väldigt ömtålig och kan lätt gå sönder. Lycka till! ☺️
Hej Camilla!
Jag håller på att baka till bröllop och tog därför dubbel sats till en stor form Jag har följt receptet men tyvärr sjönk tårtan ihop i slutet av gräddningen. Har du något tips?
Tack för fina recept och tydlig vägledning!
Mvh Helen