Kantarellpasta

På bokfesten skämde ni bort mig något fantastiskt med blommor och presenter. Det hade ni verkligen inte behövt. Men jag är så himla tacksam för er generositet! En av er, Eva, kom med en kasse kantareller. De fick förgylla dagens lunch i form av en krämig kantarellpasta med pinjenötter. Eftersom ni var många som ville ha recept så lägger jag självklart upp det. Pinjenötterna är absolut inget måste. Bara att utesluta om du vill.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kantarellpasta

Portioner: 4

Ingredienser

500 g valfri pasta
1 gul lök
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk neutral olja
400 g kantareller
1 msk smör
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen ingefära
salt & peppar
2 msk tomatpuré
1 tsk finhackad koriander
4 dl växtbaserad matlagningsgrädde
rostade pinjenötter och färsk koriander till servering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

500 g valfri pasta
1 gul lök
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk neutral olja
400 g kantareller
1 msk smör
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen ingefära
salt & peppar
2 msk tomatpuré
1 tsk finhackad koriander
4 dl växtbaserad matlagningsgrädde
rostade pinjenötter och färsk koriander till servering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla gul lök och salladslök fint. Riv vitlöksklyftorna fint.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Stek gul lök, salladslök och vitlök mjuka på medelvärme under omrörning.
  4. Skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora och ha sedan i dem i stekpannan. Tillsätt smöret och stek kantarellerna på hög värme under konstant omrörning tills de fått fin färg och börjat avge vätska.
  5. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Låt steka in ordentligt under omrörning innan du har i matlagningsgrädde och koriander.
  6. Låt såsen puttra under lock på låg värme i 5-10 minuter innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla gul lök och salladslök fint. Riv vitlöksklyftorna fint.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Stek gul lök, salladslök och vitlök mjuka på medelvärme under omrörning.
  4. Skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora och ha sedan i dem i stekpannan. Tillsätt smöret och stek kantarellerna på hög värme under konstant omrörning tills de fått fin färg och börjat avge vätska.
  5. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Låt steka in ordentligt under omrörning innan du har i matlagningsgrädde och koriander.
  6. Låt såsen puttra under lock på låg värme i 5-10 minuter innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?