Chocolate chip cookie paj med jordgubbar

Det här kanske blir mitt sista jordgubbsrecept för i år innan jag tar min an andra bärsäsonger den här sommaren och bakar loss med skogens juveler. Men det är iallafall med pompa och ståt. Nämligen med en chocolate chip cookie dough pie med jordgubbar. Så gott!

Receptet görs i en pajform med diameter på ca 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. Godast är den här pajen när man serverar den med en kula vaniljglass.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chocolate chip cookie paj med jordgubbar

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (deg):
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk potatismjöl eller majsstärkelse
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar (spara några till garnering)

Ingredienser (fyllning):
ca 500 g färska jordgubbar
0,5 dl strösocker
2–3 tsk potatismjöl eller majsstärkelse
Vaniljglass som tillbehör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (deg):
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk potatismjöl eller majsstärkelse
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar (spara några till garnering)

Ingredienser (fyllning):
ca 500 g färska jordgubbar
0,5 dl strösocker
2–3 tsk potatismjöl eller majsstärkelse
Vaniljglass som tillbehör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och stärkelse i en skål.
  4. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom
    den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Tryk ut 2/3 av degen i pajformen och ställ i kylskåpet i minst 30 minuter.
  7. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i mitten av ugnen innan du fyller den.
  8. Blanda ihop alla ingredienser till fyllninge. Skeda upp det i pajskalet och smula över resten av degen över fyllningen.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg och inte längre är glansig. Garnera med resten av chokladen medan pajen fortfarande är varm och låt sedan pajen svalna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar den med vaniljglass.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och stärkelse i en skål.
  4. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom
    den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Tryk ut 2/3 av degen i pajformen och ställ i kylskåpet i minst 30 minuter.
  7. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i mitten av ugnen innan du fyller den.
  8. Blanda ihop alla ingredienser till fyllninge. Skeda upp det i pajskalet och smula över resten av degen över fyllningen.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg och inte längre är glansig. Garnera med resten av chokladen medan pajen fortfarande är varm och låt sedan pajen svalna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar den med vaniljglass.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna-Klara Dahlén
Anna-Klara Dahlén
4 years ago

Hej!
Superspännande att testa det här!
Jag har just nu pajen i kylen inför förgräddningen. Fattar att du kanske inte hinner se/svara, men chansar; ska resten av degen förvaras i kylen? Innan den ska smulas över fyllningen alltså?
Tack för en supersida! Min nya drog på instagram… 🤤

Milenna
Milenna
4 years ago

Hej!
Funkar det att baka detta dagen innan en tillställning eller är det bäst samma dag? ☺️ Och finns det andra alternativ än att använda brun farinsocker strö?

Viktoria Karlsson
Viktoria Karlsson
3 years ago

Går de bra att frysa in denna?

Dima
Dima
3 years ago

Hej, går det lika bra att använda frysta jordgubbar ?

Theres
Theres
2 years ago

Hur mkt glutenfritt mjöl ska man ha?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?