Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
- Ha sedan i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Rulla degen till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längderna lite lätt med en gaffel.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt dem svalna helt och hållet innan du brer på kärleksmumsglasyr, dekorerar och skär till kakor.
- Under tiden kan du göra glasyren.
- Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
- Fördela glasyren på längderna, bre ut i ett jämnt lager och dekorera med kokosflingor.
- Skär varje längd till 12 kakor.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man frysa dessa? Annars hur länge håller de sig i kylskåp? 😍
Funkar utmärkt att frysa och håller sig i lufttät burk i kylskåp i minst 4 dagar <3
Funkar utmärkt! 🙂
Supergoda! Plus att de är så snabba att göra när man “behöver” fika snabbt. Jag har haft strössel istället för kokos vilket blir en extra färgklick 😊
Genialiskt…. Behöver jag säga mer… IRMC!!!!
Hej 🙂 ska man verkligen vispa första steget med socker, smör och sirap? Eller kan man bara knåda ihop den? Ser ut som att du bara använt slickepott:D haha.. sorry, drar mig för att använda vispen! :s
Helt galet goda!! Verkligen så mycket enklare, snabbare och godare än vad jag trodde. 10 poäng!
Hej, hur gör jag dessa glutenfria? 😍
Går dem att göra glutenfria ?
Inte testat men om någon annan gjort det så får de gärna berätta hur de gjorde 🙂 <3
Funkar med glutenfritt vetemjöl och mjölkfritt ”smör” men behöver bakas i form då!
Underbara, bakar dem jämt!
Alltså vill bara säga wow smaken är gudomlig, jag älskar choklad och sega kakor och dem är så perfekta och enkla❤️
Åh vad glad jag blir! tusen tack <3
funkar det att göra dessa glutenfria? Är det isåfall samma mängd glutenfri mjölmix som vetemjölet man ska använda? 🙂
Måste prova nu ikväll 👍😋
Hoppas att det ska smaka 🙂
Kan man använda nått annat än sirap? Snälla svara 🥺
Hejhej! Ja, honung 🙂
Testar för andra gången! För några dagar sedan hade jag dem inne för länge. Blev kakor helt enkelt. Helt ok ändå.
Nu hae jag ställt klockan på 15 min👍😊. Vill ha segmjuka till eftermiddagsfikat.
Tusen tack för alla fina recept! Livar upp min vardag ( o familjen som äter allt😊) i dessa tider. Kram
Älskar dom!!!
Så goda 😍😍
Testar denna nu och bjuder alla i huset ☺️🥰 Hoppas dom blir godkända
Hoppas att det ska smaka 😀
Jag hade inte heller cocos och tog mandelspån i stället. Det blev jättegott
Mums, låter jätte gott! 😍
Bland dom godaste småkakorna!!!
😍😍😍
Hur gör man kakorna glutenfria?
Fyfan va gott detta var, dock hade jag på flingsalt istället för kokos för att bryta ner lite på det söta😭😍😍😍😍❤
Låter ju helt fantastiskt, mums! Kul att du gillade dem 😍
Jag slängde i salt också.. herregud vad goda dessa är. Och enkla att göra. Lovet them
Åh vad glad jag blir! Tack snälla 😊
Min son älskar kakorna! Nästa gång är det han som bakar. 🙂
🥰🥰🥰
Man ska ha lika mycket glutenfritt mjöl som vanligt mjöl
Kakorna var jätte goda
Tack, vad glad jag blir att du gilla dem 🫶🏼
Det var jätte gott! 😍
Glasyren och kakan var gott perfekt ihop 🤩🤩
Åh, tack för att du gilla den! 🫶🏼