Cookie cups med center

Cookie cups är bland det godaste som finns. Det är ju typ som hallongrottor fast i ett amerikanskt chokladbombsformat. Ja, ni förstår hur gott det här då. För er som inte är bekant med den här småkakan sedan tidigare så är det helt enkelt kakdeg, som man rullar till bollar och placerar i en minimuffinsplåt och gräddar. Medans de fortfarande är varma och mjuka kan man passa på att fylla dem med något man tycker om. Jag har tidigare fyllt mina cookie cups med chokladbollssmet. Idag blev det en av mina favoritgodisar, nämligen center!

Det här är inte bara en löjligt god småkaka utan dessutom en löjligt enkel småkaka. Ett perfekt bakprojekt för jullovet för både stora och små!

En steg för steg-video på hur jag bakar de här kakorna hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Cookie cups med center

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (cookie cups med center):
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
200 g grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar
1,5 rulle center à 78 g

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (cookie cups med center):
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
200 g grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar
1,5 rulle center à 78 g

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Rulla degen till 24 lika stora bollar och fördela i en minimuffinsplåt.
  7. Grädda dem mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  8. Tryck ner en centerbit i mitten på varje cookie medan de fortfarande är varma.
  9. Vänta med att ta ut kakorna ur plåten tills de svalnat helt och hållet. Förvara sedan dina cookie cups i lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Rulla degen till 24 lika stora bollar och fördela i en minimuffinsplåt.
  7. Grädda dem mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  8. Tryck ner en centerbit i mitten på varje cookie medan de fortfarande är varma.
  9. Vänta med att ta ut kakorna ur plåten tills de svalnat helt och hållet. Förvara sedan dina cookie cups i lufttät burk i rumstemperatur.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Joline Forsberg
Joline Forsberg
4 years ago

Hej ska testa att baka dessa senare idag men undrade bara en grej, eftersom man inte använder några muffinsformar behöver man smörja minimuffinsplåten så att de inte fastar eller lossnar de lätt av sig själv? Ska bli väldigt spännande att testa dessa;)))

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?