Ni som följt bloggen länge vet att jag älskar biskvier men ogillar smörkräm. Starkt. Så det har blivit lite av en life mission för mig att hitta alternativ till smörkräm. Jag har fyllt mina biskvier både med chokladbollssmet, fluff och nu är det dags för prinsesstårtan att ta plats bland de smörkrämsfria biskvierna. Jajamensan! Här har ni nämligen en biskvi inspirerad av prinsesstårtan.
Mandelbotten med vaniljsmak, fluffig grädde, jordgubbssylt och marsipan. Behöver jag ens förklara hur god den är eller har ni redan blivit övertygade? Det här blev klockren kombination. Det är ju så gott med både prinsesstårta och biskvier och nu slipper man välja. Så skönt!
“Du och dina prinsesstårtor, fröken!”, utbrast mina elever när de fick tjuvkika på dagens recept. Det stämmer, det har blivit en del prinsesstårtvarianter den senaste tiden. Men det är ju så gott med prinsesstårta! Jag får inte nog. Och det här är dessutom en glutenfri variant och är perfekt att servera som alternativ om den “riktiga” prinsesstårtan innehåller gluten.
Hoppas att det ska smaka! <3
Så fina😊! Går de att frysa? / Jenny
Funkar utmärkt 🙂
Så himla gott men saknar vaniljkrämen, går det breda ett tunnare lager med sylt och sedan fylla på med vaniljkrämen?
Jag valde att utesluta det denna gång men du kan alltid spritsa ner lite vaniljkräm i hålet innan du har ner sylten 🙂