Segmjuka och goda lussebullesnittar, alltså saffranssnittar som smakar precis som lussebullar.
Nu är det kyliga vädret här och även om jag inte är så förtjust i det kalla vädret i sig så älskar jag den mysiga stämningen runtomrking. Varma tröjor, mörka eftermiddagar, tända ljus och god fika tillsammans med nära och kära. Fika som särskilt går hem hos mig och familjen den här tiden på året är såklart de som involverar saffran. Men det är ju inte alltid som man orkar sätta en deg, knåda och dona men som alltid så finns det snabba genvägar. Typ som de här, lussebullesnittarna!
Inspirationen tackar jag härliga Matplatsen för som la upp en bild på lussesnittar häromdagen på sin instagram och jag var bara tvungen att göra min egen tolkning av den här genialiska idén. De smakar nämligen precis som lussebullar.
De här segmjuka härligheterna med MYCKET saffranssmak, russin och pärlsocker är perfekt när man vill ha lussebullar på en gång. Ät dem varma direkt från plåten om du vill. Det går bara inte att hålla sig!
Fantastiskt goda!
Vad glad jag blir. Tack! 😀
Vad händer med kakorna om russinen inte står i blöt tillräckligt länge?
Kakorna blir torra och russinen ramlar bara ut <3
Vad är den rätta mängden sirap?🙈 här står det 1dl. På köket.se av ditt recept står det 0,5dl😊
Det är alltid det som står här på bloggen som stämmer. Jag uppdaterar mina recept hela tiden medan de på Köket.se är den äldsta versionen av recepten 🙂 <3
Underbart goda! Perfekt snabbvariant på lussebullar när man har en bebis som vill ha uppmärksamhet! Sambon tyckte de var godare än vanliga lussebullar!
Hejhej! Förlåt för sent svar, åh vad glad jag blir att ni gillade dem! 😍 Tack snälla fina!
Vad gör citronen? Kan man vara utan den?
Mvh Yvonne
Hej! Älskar allt du gör!! 😍
När jag testar dina recept blir det oftast bra men denna gången har jag försökt 2 gånger och det blir samma sak varje gång.. degen blir jättekladdig så det inte går att rulla dom till längder. Har du någon aning om vad jag gör för fel?
Varma hälsningar,
Amanda
Hejhej! Tack fina du! Svårt att säga, det kan bero på mjölmängden. Hade du luftiga eller täta mått när du måttade upp mjölet? ❤️
Åh, jag har faktiskt testat göra både och. Men i receptet står det ”saften från en halv citron eller lime”. Så jag har haft citronsaft från en halv citron. Men sen såg jag på videon när du gör kakan och då ska jag inte alls ha i mycket.
Kan det vara anledningen till att det blivit så kladdig deg, att jag haft för mycket citronsaft? 😜
Ska smöret vara kallt eller rumsvarmt? 🥰
Rumsvarmt 🥰
Helt magiskt goda 😀 ungarna hade svårt o sluta tjuva! 😀
Tack! Vad glad jag blir att ni tyckte om dem 😍
Varför stor det i beskrivningen att det ger 4 st längder lussekatter när i videon du endast formar ut 2 st längder?
Hejhej, det får plats två längder per plåt ☺️
Hejsan!
Jag undrar samma sak, har precis bakat och lagt dom i ugnen. Längtar till att få smaka, för jag vet att dom är sååå goda! Men i videon delar du degen i två delar, receptet säger 4. Så när jag delar upp degen i 4 längder, alltså två per plåt blir dom ju väldigt små och tunna. Inser då att jag borde delat degen i två, precis som du gör i videon då det överensstämmer med mängden i videon. Borde jag alltså delat i två egentligen? Så man gör rätt nästa gång. 🥰
Hejhej, det beror på hur stor plåten är – om det funkar bättre för dig med två längder så kör på det 🥰
Fråga nr 2: vad har du får storlek på plåten?
Hejhej! Jag kör den vanliga plåten till ugnen 🙂
Bara kommit till degen… Men mums så god den är. Ser fram emot provsmakning😍
Tack för all fantastisk inspiration Camilla! <3 Undrar om det går att frysa dessa?
Tack själv! Det går jättebra ☺️
Jätte goda, en av mina favoriter saffran bakelse.
Vad glad jag blir, tack! ☺️
Enligt min nästan tre år gamla dotter så var dom jättegoda, men blev ännu bättre om man tog bort russinen och hade kokta makaroner istället. Personligen ger jag receptet 5/5.
Haha låter som en magisk kombo. Stort tack för att ni gillade dem! ☺️
Hej! Dessa snittar har blivit en årlig tradition i vårat hem, älskar dem! Försöker nu göra glutenfria. Hur viktigt är det att ha fiberhusk?