Även om jag älskar att ta fram nya smakkombinationer eller twista till gamla godingar så är jag riktigt svag för klassiker. Pekannötkolapaj är ett sådant bakverk. Spröd mördegsbotten fylld med kola och massor med pekannöter. Det är så himla gott! Speciellt om man serverar den med en kula vaniljglass.
Receptet bakas i en rektangulär pajform med avtagbara kanter med måtten 22×32 cm men det går lika bra att baka den i en rundform med diameter på 23-24 cm.




För min del var 20 minuter alldeles för kort, behövde nästan dubbelt? Den var fortfarande helt rinnig efter 20 min… Ska det verkligen vara så kort?
Hejhej! Förlåt för sent svar. Då allas ugnar är olika, kan olika bakverk behöva olika lång tid ❤️
Denna har blivit jättegod vid alla försök! Bjöd även familjen i Texas på detta och det blev en succé! Har behövt ha den några minuter till i ugnen.
Vad fint att höra, tack snälla! 😍
Väldigt god paj!!! Men jag tyckte det blev för mycket av kolasmeten då en stor del rinner ur pajen när man väl serverar den. Hade ja gjort om pajen så hade ja tagit hälften så mycket sirap. Använde en rund form med 23 cm diameter
Vad roligt att du gillade smaken! 🥰 Tack för att du delar med dig av din erfarenhet – superbra tips att minska sirapsmängden lite om man vill ha en fastare paj. En 23 cm-form ger ju inte så mycket höjd heller, så det låter klokt! 💛