Inlägget är i samarbete med Kökets kurser
Nu är väl hösten ändå här på riktigt? Jag har saknat den. Allt från det mysiga vädret, varma koftor och mumsiga chokladtårtor. Idag blev det den här nötiga chokladtårtan med kladdkakebotten, hasselnötspraliné och len nutellaganache som jag hämtat inspiration till från Teas tårtkurs hos Köket.se.
Jag registrerade mig på kursen i början av sommaren och den är en riktig guldgruva med inspiration och recept för tårtor som man kan baka året om. Receptet till den här tårtan är mitt eget men mycket av inspiration till den hämtades från kursen. Både när det kommer till utseende och smak. Medan vi fortfarande är i Augusti och säsongen för röda vinbär så passade jag såklart på att dekorera min chokladtårta med dessa.
Är ni sugna på att gå kursen så kan jag erbjuda er ett erbjudande på hela 100 kr rabatt! Anger ni koden MKS100 så får ni 100 kr rabatt fram till på söndag 26/8. Ni hittar kursen HÄR.
Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 20 cm vilket ger 10-12 generösa bitar. Den här tårtan är drömmigt god men också mastig så en liten bit räcker gott och väl.