Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i de resten av vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en en deg.
- Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
- Rulla degen till 24 lika stora bollar och fördela i en minimuffinsplåt.
- Grädda dem mitten av ugnen i ca 12 minuter.
- Gör ett hål i mitten medan de fortfarande är varma. Enklast är det att göra detta med t.ex handtaget på en kavel eller liknande.
- Fyllning: Grovhacka 100 g mörk choklad och lägg i en värmetålig skål.
- Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Då tar du bort kastrullen från värmen och häller
vispgrädden över chokladen.
- Låt stå i fem minuter innan du rör om till en jämn smet.
- Lägg smör, kakao, strösocker, havregryn och kallt kaffe i en matberedare. Mixa samman till en en krämig smet.
- Fyll en spritspåse med chokladbollssmeten och fyll varje cookie cup med den.
- Täck chokladbollssmeten med chokladglasyren och garnera med kokosflingor.
- Låt cookie cupsen stå i kylskåpet tills chokladen stelnat.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man göra dom äggfria genom att utesluta ägget bara?
Du kan ersätta ägget med 2 msk vatten 🙂
Kan man ha i mjölkchoklad iställer för mörk choklad
Kan man göra dom glutenfria genom att byta vetemjölet rakt av mot glutenfri mix ?
Hejhej, jag har tyvärr inte testat detta själv ännu – men säg gärna till om du prövar dig fram och berätta hur det gick! 🥰
Lossnar de lätt från minimuffinsformen?
Ja 🥰
Tror du att man kan frysa in dem eller det blir sådär?
Hejhej, det går bra att frysa in dem! ☺️