Kladdkaka med passionsfruktspannacotta

Det känns som att det var väldigt länge sen jag bakade en kladdkaka och det är verkligen inte likt mig. Det brukar bli minst ett nytt recept på kladdkaka i veckan. Min nya medlem i kladdkakefamiljen är den här kladdiga och goda kladdkakan med passionsfruktspannacotta. Jag älskar kombinationen choklad och passionsfrukt och det blir helt fantastiskt tillsammans i en kladdkaka.

Det som gör att smakerna gifter sig extra bra i just den här kladdkakan är att jag har farinsocker i både kladdkaka och pannacotta vilket ger en fantastisk genomgående kolaton. Ja ni hör (läser) ju själva hur god den här kladdkakan är. Ni bara måste prova!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kladdkaka med passionsfruktspannacotta

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (passionsfruktspannacotta):
4 dl vispgrädde
4 st passionsfrukter
0,5 dl brunt farinsocker strö
1 nypa äkta vaniljpulver
rivet skal från 1 citron
0,5 tsk agar agar pulver
2 passionsfrukter att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (passionsfruktspannacotta):
4 dl vispgrädde
4 st passionsfrukter
0,5 dl brunt farinsocker strö
1 nypa äkta vaniljpulver
rivet skal från 1 citron
0,5 tsk agar agar pulver
2 passionsfrukter att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakar jag i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda lätt ihop strösocker, farinsocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill
    du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten, häll över det något avsvalnade smälta smöret och blanda
    försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med pannacottan.
  8. Pannacotta: Gröp ur innehåller i 4 passionsfrukter i en kastrull. Tillsätt vispgrädde, farinsocker, vaniljpulver, farinsocker, citronzest och agar agar pulver.
  9. Låt koka upp under konstant omrörning och låt det koka på medelvärme i ca 3 minuter.
  10. Häll pannacottan över kladdkakan och låt stelna helt i minst 3 timmar innan du garnerar med innehållet från två passionsfrukter och serverar direkt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakar jag i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda lätt ihop strösocker, farinsocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill
    du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten, häll över det något avsvalnade smälta smöret och blanda
    försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med pannacottan.
  8. Pannacotta: Gröp ur innehåller i 4 passionsfrukter i en kastrull. Tillsätt vispgrädde, farinsocker, vaniljpulver, farinsocker, citronzest och agar agar pulver.
  9. Låt koka upp under konstant omrörning och låt det koka på medelvärme i ca 3 minuter.
  10. Häll pannacottan över kladdkakan och låt stelna helt i minst 3 timmar innan du garnerar med innehållet från två passionsfrukter och serverar direkt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anneli -
Anneli -
3 years ago

Om man inte har agar agar utan bara gelatin. Hur gör man då?

Anneli -
Anneli -
3 years ago

Och när ska man ha i smöret i kladdkakan?

Johan
Johan
3 years ago

Hej Camilla! Går det att göra pannacottan utan kärnor? Sila bort kärnor och kanske använda fler passionsfrukter?

Ha det gott!

Last edited 3 years ago by Johan
Emelie
Emelie
3 years ago

Om man vill använda detta som fyllning i en tårta hur ska man då gå tillväga?😇

Anki
Anki
2 years ago

Smält smör ? När ska det i ? 🙂

Maria
Maria
2 years ago

Hej! Tror du att det går bra att frysa den här?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?