Så här gör du:
- Krossa kexen och fördela dem i botten på 4 stycken portionsglas.
- Vispa upp grädden. Den ska inte vara för lös men det ska fortfarande finnas lite marginal kvar att röra i den.
- I en annan bunke blandar du ihop turkisk yoghurt, florsocker, citronskal och vaniljpulver till en jämn och krämig smet.
- Vänd försiktigt ner yoghurtsmeten i vispgrädden och fördela den i portionsglasen. Låt stå i kylskåp medan du gör jordgubbssåsen.
- Koka upp jordgubbarna, citronsaft, strösocker och vatten i en kastrull tills du får ett mos.
- Kör moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna och får en slät puré. Se till att få med allting genom att trycka moset mot silen
och skrapa av undersidan.
- Häll upp purén i en kastrull, tillsätt agar agar och låt koka upp i ca 3 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och låt såsen svalna i
kastrullen innan du häller den i glasen över fyllningen.
- Garnera med färska jordgubbar. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.