No bake key lime paj

Key lime paj är ett härligt sötsyrliga bakverk som har sitt ursprung i USA. Originalet består av ett bakat pajskal och en fyllning gjord på limesaft, äggulor och kondenserad mjölk. Nu har jag gett mig på att göra en no bake variant av den här pajen. Du behöver alltså ingen ugn för att göra den.

Det här är en riktigt fräsch och god paj som går hem hos de allra flesta! Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. Om du inte vill använda lite av fyllningen att dekorera med genom att låta den stelna i silikonformar, så som jag gjort, kan du bara ta en lite större pajform så att all fyllning får plats.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake key lime paj

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (pajskal utan ugn):
10 stycken digestivekex
75 g smör

Ingredienser (fyllning):
3 dl vispgrädde
300 g färskost
rivet skal från 3 limefrukter
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
ev. någon droppe grön pastafärg (kan uteslutas)

Ingredienser (varmvispad maräng & övrig dekoration):
1 äggvita
0,5 dl strösocker
rivet limeskal
limeskivor

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal utan ugn):
10 stycken digestivekex
75 g smör

Ingredienser (fyllning):
3 dl vispgrädde
300 g färskost
rivet skal från 3 limefrukter
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
ev. någon droppe grön pastafärg (kan uteslutas)

Ingredienser (varmvispad maräng & övrig dekoration):
1 äggvita
0,5 dl strösocker
rivet limeskal
limeskivor

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och låt det stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke.
  5. I en annan bunke vispar du samman resten av ingredienserna. Häll sedan över den smeten i vispgrädden och vispa tills allt gått ihop.
  6. Häll upp fyllningen i pajskalet och i silikonformarna om du ska använda det och låt sedan alltsammans stå i frysen i minst 6 timmar innan du ska dekorera och servera.
  7. Maräng och dekoration: Vispa äggvitan till ett fast skum i en värmetålig bunke eller skål.
  8. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning.
  9. Fortsätt sedan vispa marängen över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
  10. Ta bort bunken från värmen och vispa tills den svalnat helt.
  11. Spritsa din paj med marängen, bränn av den och dekorera sedan gärna med rivet limeskal och limeskivor.
  12. Pajen behöver ha stått ute i 30 minuter innan servering för att hinna gå från fryst till krämig. Efter att den varit frusen 1 gång kan den förvaras i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och låt det stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke.
  5. I en annan bunke vispar du samman resten av ingredienserna. Häll sedan över den smeten i vispgrädden och vispa tills allt gått ihop.
  6. Häll upp fyllningen i pajskalet och i silikonformarna om du ska använda det och låt sedan alltsammans stå i frysen i minst 6 timmar innan du ska dekorera och servera.
  7. Maräng och dekoration: Vispa äggvitan till ett fast skum i en värmetålig bunke eller skål.
  8. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning.
  9. Fortsätt sedan vispa marängen över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
  10. Ta bort bunken från värmen och vispa tills den svalnat helt.
  11. Spritsa din paj med marängen, bränn av den och dekorera sedan gärna med rivet limeskal och limeskivor.
  12. Pajen behöver ha stått ute i 30 minuter innan servering för att hinna gå från fryst till krämig. Efter att den varit frusen 1 gång kan den förvaras i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?