Fikar man på fredagar, som vi gör i vår familj, är torsdagar den perfekta dagen att baka kladdkaka på! För det är ju ingen hemlighet att kladdkakor ALLTID smakar bäst dagen efter de bakats. Som alla andra skönheter behöver den liksom få sin skönhetssömn, i det här fallet i kylskåpet, för att vara sitt absolut godaste och mumsigaste jag. Den här veckans kladdkaka är en kladdkaketårta med en len och chokladig fyllning.
En garanti för att slippa torra bottnar när man gör tårtor är att ha kladdkaka som tårtbotten! Så länge man har en stabil fyllning som orkar bära upp kladdkakan så är det inga problem att byta ut den klassiska tårtbotten mot kladdkaka. Den här gången körde jag på en cream cheese mörk choklad-frosting men du kan såklart ta det du gillar bäst. En annan smak på cream cheese frosting, smörkräm eller en stabil mousse. Ska du fylla tårtan med mousse rekommenderar jag att du använder tårtring när du ska montera tårtan.
Receptet gäller för två runda formar med diameter på 20 cm och ger 8-10 bitar. Även om tårtan inte är så bred, så blir den väldigt hög vilket gör att den ändå räcker långt.
Vilken tyll har du använt när du garnerat med frostingen?
Hejhej! En vanlig rund tyll går jättebra🥰