Vegansk pekannötkolapaj med choklad

Jag har saknat att då och då slänga in ett veganskt recept här på bloggen! Inspirationen för veganska bakverk har varit på semester de senaste veckorna men sakta men säkert börjat komma tillbaka. En bidragande faktor är helt klart att en av mina närmsta vänner börjat äta veganskt, så på våra bruncher blir det liksom ett måste att även ha ett sånt alternativ! Hur bra?!

Senaste veganska bakverket är den här ljuvliga pekannötkolapajen med choklad. Frasigt pajskal, segmjuk karamell och härligt chokladig topping. Precis så som en perfekt pekannötkolapaj ska vara!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Vegansk pekannötkolapaj med choklad

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
1,75 dl kokosolja
6 msk agavesirap
4 dl mandelmjöl

Ingredienser (pekannötskola):
4 msk finmalda linfrön (linfrömjöl)
1,5 dl varmt vatten
1,5 msk kokosolja
6 msk agavesirap
2,5 dl kokossocker
0,5 tsk salt
200 g pekannötter

Ingredienser (chokladglasyr):
150 g mörk vegansk choklad
1 dl kokosolja eller 1 dl växtbaserad vispbar vispgrädde
flingsalt till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
1,75 dl kokosolja
6 msk agavesirap
4 dl mandelmjöl

Ingredienser (pekannötskola):
4 msk finmalda linfrön (linfrömjöl)
1,5 dl varmt vatten
1,5 msk kokosolja
6 msk agavesirap
2,5 dl kokossocker
0,5 tsk salt
200 g pekannötter

Ingredienser (chokladglasyr):
150 g mörk vegansk choklad
1 dl kokosolja eller 1 dl växtbaserad vispbar vispgrädde
flingsalt till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta ihop alla ingredienserna till en deg.
  3. Tryck ut degen i pajformen och täck kanterna med aluminiumfolie.
  4. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna innan du fyller pajskalet med vegansk pekannötskola.
  5. Pekannötskola: Blanda ihop linfrömjöl och vatten i en skål. Ställ i kylskåpet.
  6. Ha i resten av ingredienserna, förutom pekannötterna, i en kastrull och låt koka upp på medelvärme under omrörning i ca 3-4 minuter.
  7. Ta bort kastrullen från värmen. Blanda ner linfrövattnet och rör om. Låt koka upp i ytterligare någon minut innan du till sist har ner pekannötterna och fyller ditt pajskal med pekannötskolan.
  8. Låt pajskalet stå i kylskåpet medan du förbereder chokladen.
  9. Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen. Smält i microvågsugnen i 30 sekundersintervalletr eller över vattenbad.
  10. Tillsätt kokosolja eller växtbaserad vispgrädde och rör om till en jämn smet.
  11. När chokladglasyren tjocknat men fortfarande har en rinning konsistens häller du den över pajfyllningen. Se till så att hela fyllningen är täckt med choklad.
  12. Garnera pajen med flingsalt och låt den sedan stå i kylskåpet tills dess att chokladen stelnat innan du serverar den.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta ihop alla ingredienserna till en deg.
  3. Tryck ut degen i pajformen och täck kanterna med aluminiumfolie.
  4. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna innan du fyller pajskalet med vegansk pekannötskola.
  5. Pekannötskola: Blanda ihop linfrömjöl och vatten i en skål. Ställ i kylskåpet.
  6. Ha i resten av ingredienserna, förutom pekannötterna, i en kastrull och låt koka upp på medelvärme under omrörning i ca 3-4 minuter.
  7. Ta bort kastrullen från värmen. Blanda ner linfrövattnet och rör om. Låt koka upp i ytterligare någon minut innan du till sist har ner pekannötterna och fyller ditt pajskal med pekannötskolan.
  8. Låt pajskalet stå i kylskåpet medan du förbereder chokladen.
  9. Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen. Smält i microvågsugnen i 30 sekundersintervalletr eller över vattenbad.
  10. Tillsätt kokosolja eller växtbaserad vispgrädde och rör om till en jämn smet.
  11. När chokladglasyren tjocknat men fortfarande har en rinning konsistens häller du den över pajfyllningen. Se till så att hela fyllningen är täckt med choklad.
  12. Garnera pajen med flingsalt och låt den sedan stå i kylskåpet tills dess att chokladen stelnat innan du serverar den.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?