Marockanska mördegskakor med dadelfyllning

dadelkakor1

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Marockanska mördegskakor med dadelfyllning

Portioner: 30

Ingredienser

Ingredienser (dadelfyllning):
250 g mjuka dadlar
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen nejlika
0,5 tsk malen kardemumma
1 msk smält smör eller matolja
1 msk apelsinblomvatten

Ingredienser (mördeg):
250 g rumstempererat smör
6 dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 äggulor
2 msk vatten

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Dadelfyllning: Kärna ur dadlarna och mixa till en slät smet i matberedare.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ytterligare någon minut. Ställ åt sidan medan du gör mördegen.
  3. Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg.
  5. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
  6. Dela degen i ca 25 lika stora bollar och fyll dem med dadelmassa genom att trycka ut en mördegsboll till en platta. I mitten på plattan lägger du en liten klick dadelmassa. Vik in kanterna på degen över dadelmassan och rulla den till en jämn boll. Har du en kakstempel kan du använda den för att trycka till så att kakan blir jämnplatt men annars går det lika bra att trycka till med handen. Se bilder nedan.
  7. Lägg kakorna på bakpappersbeklädda plåtar och grädda varje plåt i mitten av ugnen i ca 15 minuter. De ska bara precis börja få färg på kanterna men fortfarande vara ljusa.
  8. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Milla
Milla
4 years ago

Så vackra. Och säkert väldigt goda.

Helena
Helena
3 years ago

De blev otrooligt goda och var enkla att göra, tack för receptet bästa Camilla!❤️

Ayse
Ayse
1 year ago

Så bra recept de blev såå goda

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?