Daimsnittar

daimsnittar

Härligt segmjuka daimsnittar som bara smäkter i munnen! Och jag skojar inte när jag säger att de är beroendeframkallande goda.

Kolasnittar är ett säkert drag om man vill baka något som många tycker om. Den här varianten med daimbitar är farligt god och jag rekommenderar starkt att göra dubbel sats av det här receptet för hemma hos oss var konkurrensen stor om den sista kakan haha.

kolakakor med daim

Den klassiska kolasnitten är lite sprödare än vad mina blir och det är för att jag älskar segheten som påminner om cookies som blir om man gräddar kakorna bara tills de får lite färg i kanterna och sen låter dem svalna på eftervärme på plåten. Det är rent utav tortyr att beskriva de här fantastiska kakorna när de har tagit slut för längesen. Provsmakarna gav hursomhelst högsta betyg och vill du baka dem själv så ger receptet 24 stycken…eller 48 om du gör dubbel sats 😉

snittkakor med daim

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
daimsnittar

Daimsnittar

Portioner: 24

Ingredienser

100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g daimbitar eller grovt hackad daimchoklad

Tips!

  • Gör dessa daimsnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g daimbitar eller grovt hackad daimchoklad

TIPS!

  • Gör dessa daimsnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och daimbitar. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera.
Steg för steg

hur man bakar daimsnittar

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och daimbitar. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.5 11 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
47 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
4 years ago

Hur blir dessa att frysa in?

Petra
Petra
4 years ago

Vill bara dubbelkolla… 🤪 Det skall vara 200g daim? Alltså nästan 4 dubbeldaim?

Marie
Marie
4 years ago

Hej! Mina kakor flöt ut och blev väldigt tunna. Kan jag låta ”längderna” vara en stund i kylen innan jag ställer in plåten i ugnen?

Isabelle
Isabelle
4 years ago

Galet goda! 😍

Emelie
Emelie
4 years ago

Låter så gott! Jag tåler inte dajm. Kan man använda annan sorts choklad som är mjölkfri och i så fall vilken mängd? Kan tänka mig att det blir segare med dajm.

Teres
Teres
3 years ago

Hej Camilla
Bakade dessa magiska kakor till min sons utflyktsdag dom gjorde successivt 🎉🎊 även bland kompisarna. Tack för alla underbara recept 🙏🏻

Nina
Nina
3 years ago

Jag hade dem i 19 minuter i ugnen och dem blev stenhårda. Det räcker nog med 15 min. Vanliga snittar brukar gräddas i endast 10 min.

Aggi43
Aggi43
3 years ago

Vad händer med kakorna om jag utesluter dajmen?

Camilla
Camilla
3 years ago

Godaste kakorna EVER!!!

Frida
Frida
3 years ago

Såhär blev mina efter 10 min i ugnen 🤔

66601DC8-9B78-468A-90C2-391A067B3956.jpeg
Maria
Maria
Svara till  Frida
3 years ago

Mina blev tyvärr också precis likadana efter 8minuter ):

Sarra
Sarra
Svara till  Frida
3 years ago

Jag också efter 20min 😢😞 400g marabou 😭

Martin
Martin
3 years ago

Hej,
Kan man baka dessa utan daim? 🙂

Kajsa
Kajsa
3 years ago

Heeelt fantastiska! 😍

Semra
Semra
3 years ago

Mina blev perfekta 👍👍👍
Tack Camilla för den gudomligt goda receptet 😘❤⚘

inbound165745978.jpg
Alva
2 years ago

Bakade ut dessa till kakor istället, nu har både släkt och vänner bett mig baka dem😂 några sa att de var de bästa kakor dem ätit! Sjukt goda🥰

Ella
Ella
2 years ago

Mina blev super goda. Tack för reseptet😊

Emelie
Emelie
2 years ago

Mums vad goda de blev!😍 Hade bara 100g daim i (hade inte mer hemma) men det blev bra det med 👍 tack för ett supergott & enkelt recept 😁

Maria
Maria
2 years ago

Min deg blev till smulor 🙈 Vad gjorde jag för fel?

Emilia
Emilia
2 years ago

Hur förvarar man dessa snittar bäst? Tänkte bjuda på dem om en vecka, håller de i rumstemperatur eller bör jag frysa in dem?

Imane
2 years ago

Kan man använda vanlig visp istälet för el

Sandra
Sandra
2 years ago

Tyckte de var i sötaste laget så man kan lätt ta hälften av daimmängden som står u receptet.

Malin
Malin
2 years ago

Så goda och lätta att göra.

inbound7516095175367548085.jpg
Ayla
Ayla
2 years ago

Herregud så gott. Man blir beroende 😭

Liz
Liz
1 year ago

Mina rullar flöt ut till en enda stor rektangulär ruta i ugnen 🤭 hade glutenfri mjölmix. Funderar på om det kan ha & göra med det? Hade dem inne i ca 15-17 min. Liknar mer flarn 😅 men ser goda ut 😍

Emelie
Emelie
1 year ago

Hej Camilla,

Kan jag frysa in degen ogräddad?

Susanne
Susanne
1 year ago

Hej, ska baka dessa kakor för första gången. Undrar om det är bäst att hacka dubbeldajm eller marabou med dajm, någon som provat båda? Dubbeldajm är ju “hårdare” pga mer dajm jämfört med marabou som har mer choklad…
Mvh Susanne

Tips!

  • Gör dessa daimsnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?