Marockanska frukostfrallor

En stor frukostfavorit här hemma är dessa marockanska frukostbröd (Gorss) med anis- och sesamfrön. Doften av att dessa gräddas i ugnen får mig att sakna släkten och de härliga barndomssomrarna där nere, lite mindre.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Marockanska frukostfrallor

Portioner: 18

Ingredienser

2 msk anisfrön
2 msk sesamfrön
4 msk strösocker
12-15 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3 stora ägg
0,5 dl raps- eller solrosolja
2 msk rumsvarmt smör
50 g jäst
6 dl mjölk
2 äggulor till pensling
sesamfrön till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 18st

Ingredienser

2 msk anisfrön
2 msk sesamfrön
4 msk strösocker
12-15 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3 stora ägg
0,5 dl raps- eller solrosolja
2 msk rumsvarmt smör
50 g jäst
6 dl mjölk
2 äggulor till pensling
sesamfrön till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg anisfrön, sesamfrön, strösocker, salt, ägg, olja, smör och 10 dl av vetemjölet i en bunke.
  2. Värm upp mjölken till ca 35 grader och smula ner jästen i mjölken.
  3. Häll i lite av mjölken i taget i de torra ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Tillsätt vetemjöl efter behov, degen ska precis släppa från kanterna och får ej vara för “mätt” på vetemjöl, då kommer du få torra frallor!
  4. Låt degen jäsa i ca 1 timme. Värm under tiden upp ugnen till 180 grader.
  5. Klä de bakplåtar du behöver med bakplåtspapper och dela upp degen så du får ca 18 lika stora bullar.
  6. Pensla bröden med lätt uppvispad äggula och strö på sesamfrön.
  7. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de fått en härlig, gyllenbrun färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg anisfrön, sesamfrön, strösocker, salt, ägg, olja, smör och 10 dl av vetemjölet i en bunke.
  2. Värm upp mjölken till ca 35 grader och smula ner jästen i mjölken.
  3. Häll i lite av mjölken i taget i de torra ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Tillsätt vetemjöl efter behov, degen ska precis släppa från kanterna och får ej vara för “mätt” på vetemjöl, då kommer du få torra frallor!
  4. Låt degen jäsa i ca 1 timme. Värm under tiden upp ugnen till 180 grader.
  5. Klä de bakplåtar du behöver med bakplåtspapper och dela upp degen så du får ca 18 lika stora bullar.
  6. Pensla bröden med lätt uppvispad äggula och strö på sesamfrön.
  7. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de fått en härlig, gyllenbrun färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
6 years ago

Jag är också Marockan och vi kallar bröden för bojoss , tror det kanske heter olika på olika dialekter , men ser jätte gott och ska absolut prova detta recept , har varit en favorit sen jag var barn 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?