Hälsosamma & veganska cookie dough tryfflar

När jag i förra veckan publicerade mitt recept på fudge cookie dough brownies, blev det hurra och hejarop både här och på Instagram. Seriöst, kakdeg är en barnsligt god uppfinning som får det att dansa i munnen och man önskar att man kunde äta det varje dag. Och det var typ den tanken som vi kan tacka dagens recept för.

Ett av mina favoritkonton på Instagram, Nadias Healthy Kitchen har i dagarna peppat sina följare att använda mer tahini genom att skapa hashtagen #tahiniparty. Jag tyckte att det var en helt fantastisk idé. Jag, som tidigare bara använt tahini (aka sesampasta) i min hummus har nu fått massa inspiration till ännu fler användningsområden.
Så detta mina kära vänner, veganska  och hälsosamma cookie dough tryfflar är mitt bidrag till detta härliga tahiniknytis. Självklart är de helt glutenfria, och är du allergisk mot mandel kan du enkelt byta ut mandelmjölet mot samma mängd kokosmjöl eller finmalda havregryn. Ett perfekt mellanmål eller fika när du vill hålla blodsockret i schack helt enkelt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hälsosamma & veganska cookie dough tryfflar

Portioner: 12

Ingredienser

4,5 dl mandelmjöl
1 msk kokossocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 dl tahini
200 g mörka veganska chokladdroppar eller samma mängd grovhackad mörk vegansk choklad.
Ev en tesked vatten
200 g mörk vegansk choklad + 1 msk kokosolja

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

4,5 dl mandelmjöl
1 msk kokossocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 dl tahini
200 g mörka veganska chokladdroppar eller samma mängd grovhackad mörk vegansk choklad.
Ev en tesked vatten
200 g mörk vegansk choklad + 1 msk kokosolja

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg mandelmjöl, kokossocker och vaniljpulver i en bunke. Rör om tills alla ingredienserna fördelats jämnt i blandningen.
  2. Tillsätt tahini och arbeta ihop till en formbar massa. Är den för smulig kan du tillsätta en tesked vatten.
  3. Ha till sist i chokladdropparna. Arbeta snabbt in i degen tills de fördelat sig jämnt.
  4. Rulla degen till 12 lika stora bollar.
  5. Lägg på en tallrik/form med bakplåtspapper och låt stå i frysen i minst 30 minuter.
  6. Smält den mörka chokladen i microvågsugn i 30-sekunders intervaller och rör om mellan. Låt svalna lite innan du blandar mer kokosoljan.
  7. Doppa kakdegsbollarna i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och ställ tillbaka på bakplåtspapperet.
  8. Låt cookie dough tryfflarna stå i kylen i minst 30 min innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg mandelmjöl, kokossocker och vaniljpulver i en bunke. Rör om tills alla ingredienserna fördelats jämnt i blandningen.
  2. Tillsätt tahini och arbeta ihop till en formbar massa. Är den för smulig kan du tillsätta en tesked vatten.
  3. Ha till sist i chokladdropparna. Arbeta snabbt in i degen tills de fördelat sig jämnt.
  4. Rulla degen till 12 lika stora bollar.
  5. Lägg på en tallrik/form med bakplåtspapper och låt stå i frysen i minst 30 minuter.
  6. Smält den mörka chokladen i microvågsugn i 30-sekunders intervaller och rör om mellan. Låt svalna lite innan du blandar mer kokosoljan.
  7. Doppa kakdegsbollarna i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och ställ tillbaka på bakplåtspapperet.
  8. Låt cookie dough tryfflarna stå i kylen i minst 30 min innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Hej, verkar superduper gott och skulle därför gärna vilja testa! Men vad kan tahini ersättas med om man är allergisk mot både semsamfrön och även jordnötter (om peanut butter skulle förbli ett alternativ?)

NORRSKEN EMMISH
7 years ago

super goda =)

Ninas naturliga
7 years ago

Åh, dessa ska jag helt klart göra! Mums!

Shosho
Shosho
2 years ago

Tror du jag kan lägga dadlar i?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?