Fastemånaden Ramadan har inletts och det finns ingenting som ger mig lika mycket Ramadan-känsla som harira (marockansk soppa) och chebakia – marockanska sesamkakor som friteras och sedan doppas i honung. Visst låter det himmelskt? Det ÄR det! Man skulle kunna säga att den här ljuvliga marockanska småkakan är lite Marockos svar på Mellanösterns baklava.
1. Kavla degen tunt och skär upp rektanglar med skåror i mitten (3-4 stycken med jämna mellanrum mellan). Viktigt att du kavlar tunt eftersom degen både jäser under tiden som du gör alla kakor (det tar tid!) och när du lägger dem i frityroljan.
2. Ta upp vartannan kolumn med pek- och långfingret.
3. Nu till det knepiga. Du ska vända degen “ut och in”. Den kolumnen som blir kvar längst ut ska in genom hålet som blir när du tagit upp vartannan kolumn och ut på andra sidan. Lägg kakan på ett bakplåtspapper och fixa till vid behov.
Åh vilken lycka! Detta recept ska provas. Efter åratal av mammas "lite ägg, lite saffran, lite sesamfrön" beskrivningar haha. Nu har man ordentligt recept. Tack!
Omg hahahaah HÖG igenkänningsfaktor på den 😂
Har du kanske planer på att lägga upp receptet på soppan:)?
Ramadan Mubarak smaskens ☕️
Vilket recept, wow ser fantastiskt gott ut! Ska absolut testa dessa kakor 🙂
Vad kul! Berätta gärna vad du tyckte 🥰