Måndag idag vilket inte bara betyder starten på en ny vecka utan också att ett hälsosammare veganskt recept publiceras här på bloggen. Jag tycker att vi väger upp för gårdagens sötsyrliga cheesecake mini pavlovas med en nyttig cheesecake. Nyttig cheesecake? Jag vet, det är väl inte den vanligaste ordföljden men det finns faktiskt. Dessutom är denna cheesecake både vegansk och fri från mejeriprodukter.
Hemligheten bakom denna krämiga och nyttiga cheesecake är cashewnötter! Visste du att du enkelt kan göra vegansk färskost/ricotta genom att blötlägga naturella cashewnötter över natten och seda körda dem i matberedaren till en slät konsistens. Nu vet du iallafall! Och vill du inte göra cheesecake med denna veganska färskost så kan du smaksätta den med typ vitlök, salt, peppar och lite örter så har du världens godaste veganska smörgåspålägg.
Jag bakade den här RAW cheesecaken i en rund form med diameter på 18 cm, vilket ger ca 10 bitar (383 kcal per bit).
OBS! Förbered inför det här receptet kvällen innan genom att lägga cashewnötterna i en skål med 5 dl vatten och 1 nypa salt. Täck för och låt stå över natten.
Så gott det låter!
Spännande! Måste testas till fikat nu när man är tillbaka på jobbet
Lägg gärna till att kokosgrädden måste vara kall för att kunna vispa den fluffig! Annars supergott recept