Denna tårta gjorde jag till min älskade man som inte gillar choklad eller för söta saker. Tårtbotten är som vanligt gjord enligt detta recept och är fylld med citronmousse och hallonmousse, spacklad med italiensk marängsmörkräm för att bryta av det syrliga. Jag dekorerade även med krämen, passionsfrukt samt en kompott av blåbär och hallon. Kompotten gjorde jag genom att koka upp 1 dl gelesocker med 1 dl vatten med citron. När gelen svalnat så blandade jag det med bären.
—
This cake I made for my beloved husband who does not like chocolate or too sweet things. The cake base is as usual made according to this recipe and is filled with lemon mousseand raspberry mousse, trowelled with Italian meringue buttercream to break off the tart. I also decorated with the butter cream, passion fruit and a compote of blueberries and raspberries. The compote is made by boiling 1 dl of jelly sugar with 1 dl of water with lemon. When the gel is cooled down I mix it with the berries.
ser så gott ut
Tack! 🙂