Richbond – Marockanska snökakor

Fotograf: Ulrika Pousette
richbond

Richbond är klassiska marockanska småkakor som är mjukt spröda och bokstavligen smälter i munnen. Dessa snöbollsliknande kakor görs av en enkel mördeg med citron och bakas till perfektion innan de doppas i varm aprikosmarmelad och rullas i riven kokos. Resultatet? Ljuvligt saftiga kakor med en perfekt balans mellan sötma, syrlighet och kokosens härliga crunch.

Dessa marockanska kokosbollar är enkla att baka och blir bara godare ju längre de får stå, vilket gör dem perfekta att förbereda i förväg till högtider och fikastunder. De har en härligt mjuk konsistens tack vare marmeladen, som ger kakorna en saftig och smakrik karaktär.

Richbond passar perfekt till en kopp te eller kaffe och är ett måste på det marockanska fikabordet. Följ det enkla receptet och njut av dessa drömgoda småkakor som sprider doft och smak av Marocko i ditt kök!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

richbond

Richbond – Marockanska snökakor

Portioner: 30

Ingredienser

3 ägg

1,75 dl strösocker

1,5 dl neutral olja

Rivet skal från 1 citron

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

8 dl vetemjöl

 

Garnering:

aprikosmarmelad

riven kokos

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt för hand. Tillsätt sen rivet citronskal, bakpulver, salt och vetemjöl.
  3. Arbeta ihop alltsammans till en blöt deg. Rulla degen till små bollar och placera ut dom på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter.
  5. Värm upp aprikosmarmelad på medelvärme i en kastrull.
  6. Sen är det bara att vända ner dem i den uppvärmd aprikosmarmelad som du gärna får låta dem låta gotta sig i så länge som möjligt, minst 30 minuter både för att suga åt sig fukt och smak innan du lyfter upp dem med en gaffel och rullar i kokos.
  7. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i rumstemperatur. De här kakorna blir godare ju längre de får stå!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?