Så här gör du:
- Hacka koriander, persilja, blekselleri och lök fint.
- Bryn köttet i olivolja på medelvärme tills alla sidor är bruna.
- Tillsätt kryddor, passerade tomater, tomatpuré, koriander, persilja, blekselleri och lök. Tillsätt ungefär en liter vatten, allt ska vara täckt. Höj värmen till högsta och när trycket uppnåts sänker du till medelvärme. Har du inte tryckkokare så fortsätter du bara att koka på medelvärme. Med tryckkokare låter du den tillagas i 20-30 minuter och med vanlig kastrull i 40-60 minuter.
- Tillsätt linserna och mer vatten om det ser ut att behövas. Sätt på högsta värmen tills trycket uppnåts och sänk sedan till medelvärme för att låta den tillagas i 45 minuter till. Annars låter du den puttra vidare i vanlig kastrull på medelvärme i ungefär 60 minuter.
- Ta bort locket på kastrullen/tryckkokaren, tillsätt vermicellin och kikärtorna och låt soppan sjuda i 5-10 minuter.
- Jag personligen gillar inte när hariran är för tjock men tycker du den är för tunn kan du reda den med mjöl blandat med vatten eller knäcka i ett ägg eller två.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.