Banoffee Cupcakes

En av favoriterna här hemma är Banoffee pie. Jag har tagit fram en variant i cupcke format som består av en saftig bananmuffin med valnötter, fylld med karamell, toppad med grädde och kakao. En riktig dröm!
Denna vecka samarbetar jag med Mathem.se där jag har tagit fram 5 smarriga recept hos dem med färdiga inköpslistor. Ett av dem är detta recept! Gå bara in här, så kommer ni till samma recept hos dem med en färdigkomponerad inköpslista som ni kan klicka hem direkt och få levererad till dörren och sen är det bara att börja baka. Att beställa hem matvaror från internet är så skönt när man är mitt uppe i vardagsstressen!
Ingredients (banoffee cupcakes):
1 dlgranulated sugar
2 dl powdered sugar
150 g room tempered butter
3 bananas
2 eggs
3 dl flour
1 dl walnuts
1 teaspoon baking soda
0.5 teaspoons ground cinnamon
0.5 teaspoon ground ginger

1 tin à 397 g caramelized milk
3 dl whipping cream
cocoa
1 sliced ​​banana

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celisus.
2. Beat the room tempered butter, granulated sugar and powdered sugar fluffy.
3. Run the bananas in a blender. Add to the butter batter with the eggs.
4. Coarsely chop the walnuts.
5. Mix together the dry ingredients in a separate bowl with the walnuts and the sieve into the batter. Turn gently until smooth.
5. Distribute muffin cases in a muffin pan and fill each case with about 2/3 batter.
6. Bake in middle of oven for about 30 minutes. Let the muffins cool completely before filling them with caramelized milk.
7. To fill your cupcakes, take out a bit of the middle of the cupcakes and fill the hole with filling.
8. Whip the cream and top your cupcakes with it. Finish by decorating with banana slices and some cocoa.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Banoffee Cupcakes

Ingredienser

1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g rumsvarmt smör
3 st bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl valnötter
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
1 burk à 397 g karamelliserad mjölk
3 dl vispgrädde
kakao
1 skivad banan

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g rumsvarmt smör
3 st bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl valnötter
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
1 burk à 397 g karamelliserad mjölk
3 dl vispgrädde
kakao
1 skivad banan

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker och florsocker fluffigt.
  3. Kör bananerna i en mixer. Tillsätt till smörfluffet tillsammans med äggen.
  4. Grovhacka valnötterna.
  5. Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål tillsammans med valnötterna och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt till en jämn smet.
  6. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll varje form med ca 2/3 smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt muffinsarna svalna helt innan du fyller dem med karamelliserad mjölk.
  8. För att fylla dina cupcakes, gröper du ut lite av mitten på muffinsen och fyller hålet med fyllning.
  9. Vispa upp grädden och toppa dina cupcakes med den. Avsluta med att dekorera med bananskivor och lite kakao.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker och florsocker fluffigt.
  3. Kör bananerna i en mixer. Tillsätt till smörfluffet tillsammans med äggen.
  4. Grovhacka valnötterna.
  5. Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål tillsammans med valnötterna och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt till en jämn smet.
  6. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll varje form med ca 2/3 smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt muffinsarna svalna helt innan du fyller dem med karamelliserad mjölk.
  8. För att fylla dina cupcakes, gröper du ut lite av mitten på muffinsen och fyller hålet med fyllning.
  9. Vispa upp grädden och toppa dina cupcakes med den. Avsluta med att dekorera med bananskivor och lite kakao.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Åh gud vad gott!

Erika Häggkvist
Erika Häggkvist
2 years ago

Kan man göra dessa glutenfria jag har Leilas mjölmix ?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?